ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: baktérium

Magyar és amerikai kutatók közösen küzdenek a szuperbaktériumok ellen

Új, ígéretes gyógyszercélpont bukkant föl a baktériumok elleni küzdelemben. Az antibiotikum-rezisztencia korunk egyik legsúlyosabb egészségügyi problémája. Az ELTE-MTA Lendület motor-enzimológiai kutatócsoport cikke a PNAS-ben jelent meg. PNAS=Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. (Kép: focus.de)

Jön a húsvét! – mit teszünk az ünnepi asztalra?

Sonka, tojás, csokiságok – nélkülük elképzelhetetlen a tavaszünnepnek is beillő húsvét, a keresztények vallása szerint Krisztus föltámadása. A böjti hetek után itt az ideje az eszem-iszomnak, de távolról sem mindegy, hogy mi kerül a gyomorba. A fogyasztók hiteles tájékoztatását szolgálta az a mai tájékoztató, amelyet a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület rendezett.

Az egészséges szervezetnek is jólesik a segítség

A hideg, nyirkos idő sokak számára az influenzaszezon kezdete. Nem kellene ennek törvényszerűen bekövetkeznie, mert megelőzhető, ekként az idei ősz egészségben telhet. Ha ugyanis az immunrendszerünk jól működik, akkor felfalja a betolakodókat, és ellenanyagokat is termel ellenük.

Hitek és tévhitek a nátháról – permetes tanácsok

Az ősztől tavaszig terjedő időszak az influenza és a különböző felső légúti betegségek szezonja. E bajok legjellegzetesebb kísérő tünetei az orrfolyás és orrdugulás, amelyek kezelésében orrszpré alkalmazása megoldás lehet. elismertségére jellemző, hogy a vállalat, mint márka Az alábbi tanácsokat a hazánkban is jelen lévő és az idén Business Superbrand díjat nyert, 126 esztendős Boehringer Ingelheim cég munkatársa állította össze.

Egészségteszt: elképesztő társadalmi tudatlanság Minden második magyar felnőtt nem tudja, mi a különbség a vírus és a baktérium között, és az optimálisnak tekinthető vérnyomás- és vércukor-értékeket is a lakosság alig fele ismeri.A lakosság 55 százaléka gondolja úgy (tévesen), hogy az antibiotikum hatásos vírusos megbetegedések esetén is – derül ki a WEBBeteg.hu egészségportál kérésére készített Szinapszis Kft. legfrissebb elemzéséből.  Ráadásul – a felvilágosító kampányok ellenére – a legtöbben nincsenek tisztában az antibiotikumok hatásával és szedésének rendjével, veszélyeivel sem.
Aranyszabályok – hogyan szedjünk antibiotikumot? Sokan nincsenek tisztában az antibiotikumok szedésének szabályaival, miáltal az ember egészségét veszélyek fenyegethetik. Ezért az Országos Alapellátási Intézet Antibiotikum Aranyszabályok címen felvilágosító kampányba kezd, amely egyszerű lépésekben, mindenki számára érthetően foglalja össze a tudnivalókat a témáról.

1 2   >