Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: bankmonitor

Hitelbizonytalanságban a magyar családok

Ugyanakkora összegű kölcsönnél 16 százalékos különbség is lehet a havi törlesztő részletekben attól függően, hogy milyen típusú lakáshitelt vesz fel az ügyfél: állami kamattámogatásút, piaci kamatozásút, 5–20 évig fix kamatozású hitelt – derül ki a Bankmonitor.hu friss elemzéséből. Jelenleg a piaci kamatozású hitelek számítanak a legolcsóbbnak és a 20 évre fix kamatozásúak a legdrágábbnak, azonban a jegybanki alapkamat csupán 2 százalékpontos változása már felborítaná a sorrendet.

Látványosan drágulnak a legolcsóbb számlacsomagok – okos bankválasztással évente akár 17 ezer forint megtakarítható

Átlagosan több mint 40 százalékkal növekszik a legolcsóbb számlacsomagok havidíja a bankok szeptemberben kezdődő díjemelései miatt, amivel többségük a tranzakciós adó augusztusi növekedésére reagál – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb felméréséből. A tíz legolcsóbb bankszámla költsége átlagosan, szokásos bankhasználat (havi150 000 Ftjövedelem; utalás (netbank): 2×15000 Ft; csoportos beszedés: 2×15000 Ft; állandó átutalás: 1×12000 Ft; kártyás vásárlás: 5×40000 Ft; saját banki ATM-s készpénzfelvétel: 2×50000 Ft; átlagos számlaegyenleg:50 000 Ft; átlagos megtakarítási állomány:250 000 Ft; sms-szolgáltatás számlamozgásokról és kártyás tranzakciókról) mellett havi 701-ről 1008 forintra emelkedik az következő hónapokban.

Sokba kerül a készpénztartás a magyar családoknak

Hatszor annyi készpénzt tartanak maguknál a magyar háztartások, mint az Nyugat-Európában megszokott, és ez az összeg az idén bevezetett tranzakciós adó hatására tovább nőtt. A Bankmonitor.hu legfrissebb elemzése szerint az indokolatlan készpénztartás hosszabb távon növelheti a családi költségvetés hiányát az elmaradt kamatbevételek és az készpénzhasználat egyéb járulékos költségek követeztében. 

MNB és inflációcsökkenés: átrendeződtek a bankbetéti kamatok

Jelentősen átrendezte a magyarországi bankok betéti kamatajánlatait a fél évvel ezelőtt kezdődött jegybanki kamatcsökkentési hullám – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből. Az akciós, feltételhez kötött kamatok 2,4-3,3 százalékponttal mérséklődtek tavaly augusztus vége óta, a feltételhez nem kötött normál betéti kamatoknál ennél nagyobb visszaesést is lehetett tapasztalni. A csökkenő várható infláció miatt azonban továbbra is lehet a pénzromlás ütemét 1-3 százalékkal meghaladó reálkamattal rendelkező ajánlatokat találni a piacon, ami nemzetközi viszonylatban is magasnak számít.

Folytatódott a bankbetéti kamatok csökkenése

Nem hagyta érintetlenül a bankbetéti kamatokat az, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) november 28-án újból, egymás után negyedszer csökkentette a jegybanki alapkamatot: az egész országban jelen lévő tizenhárom bank mindegyike megvágta legalább egy lekötési ajánlatának kamatát a napokban – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből.