ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: befogadás

A kelet-európai populista nacionalisták a 20-as, 30-as évek romboló mozgalmait idézik

Hamarosan két olyan vezető irányítja majd a dolgokat Washingtonban és Moszkvában, akit hasonló jobboldali nacionalizmus vezérel, beleértve a nemzeti érdekek elsődlegességét, az egykori nagy múlt hangsúlyozását – állapítja meg a The Washington Post. Mindketten a keresztény értékeket trombitálják és elutasítják a kulturális sokszínűséget. Ideológiai eszmetársaik már szilárdan megvetették a lábukat Európa egyes részein és azzal fenyegetnek, hogy véget vetnek a liberális összefogásnak a földrészen. Ebben a jobboldali fordulatban Oroszország persze nem pont azokon a húrokon játszik, mint Trump, de Moszkva aktívan ténykedett az átrendeződésért.

Orbánt csupán a hatalom, a pénz és a futball érdekli

A The New York Times szerkesztőségi cikke úgy gondolja, az európai vezetőknek egy ponton túl fontolóra kell venniük, hogy megbüntessék Magyarországot, bár egyelőre nemigen fűlik a foguk hozzá. Orbán és a többi nacionalista ugyanis, aki nem kér a tolerancia és a szabad mozgás liberális értékeiből a korszerű Európa szívében, szóval ők azt kockáztatja, hogy olyan ellentéteket gerjeszt, amelyek jó 100 éve háborúba vitték a földrészt. Az elemzés aggasztónak nevezi, hogy érvénytelen lett ugyan a magyar népszavazás, ám 3,3 millióan voksoltak a menekültek befogadása ellen.

Hatszázmillió € segítség a Törökországban élő szíriai menekülteknek

Az Európai Bizottság ma két, összesen 600 millió euró értékű közvetlen támogatásról szóló megállapodást írt alá, amellyel a Törökországban élő szíriai menekültek oktatását és egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését kívánja segíteni.

Magyarország nulla bevándorlást akar, még ha fölér a tömeges deportálásal is

A Financial Times szerint Orbán Viktor az Origónak adott interjúban jelentette ki először, hogy vissza kell fordítani az Európát elárasztó menekülthullámot. Egyébiránt a megosztó politikus olyan képet alakított ki magáról, hogy ő a legkeményebb bevándorlás elleni vezető a földrészen, miután ragaszkodott a szigorú biztonsági intézkedésekhez, hogy lezárják a kontinens határait és elrettentsék a lehetséges menedékkérőket. Mostani nyilatkozatát emberi jogi szervezetek bírálják.

Húszmillió menekültnek 360 ezer helyet ajánl a nagyvilág

Az Obama elnök vezetésével megtartott csúcstalálkozón apró előrelépés történt ugyan, de a menekültválság valódi nagyságához képest ez csak minimális elmozdulás a jó irányba. A világ vezetői minden eddiginél nagyobb elkötelezettséget vállaltak az áttelepítésekben, a humanitárius támogatások folyósításában, a menekültek oktatásában és munkához való juttatásában.

Befogadó egyház, nemzetek nélkül – a migránsválság nem vallásháború

Szerkesztőségi cikkben állapítja meg a The New York Times, hogy Trump és hívei két hazugsággal házaltak a republikánusok elnökjelölt-állító gyűlésén. Az egyik az volt, hogy a nemzetet lerohanják a külföldiek, akik átkelnek a határon és beszivárognak a közösségekbe, hogy raboljanak és öljenek. A másik, hogy a legtöbb amerikai kemény választ sürget, ideértve a tömeges kitoloncolást és a falépítést. Az igaz, hogy a kérdés erős érzelmeket kelt, de az ország korántsem annyira megosztott ez ügyben, mint ahogy az Trump állítja, miközben 11 millióan élnek illegálisan az Egyesült Államokban. 


1 2 3 4 5 6   >