ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: beruházás

Rekordokat döntöget a lakásépítés – csábító az 5 százalékos áfa

Egy év alatt két és félszeresére nőtt a kiadott építési engedélyek száma országosan. A statisztikai hivatal legfrissebb közlése szerint a tavaly kiadott 31 559 engedély 2008 óta a legtöbb. Négy év óta nem épült annyi – 9994 – lakás, mint tavaly. Az építési engedélyek számát tekintve a fővárosban és a megyei jogú városokban csaknem háromszoros az éves növekmény.

Bővíti budai központját a SAP – új munkahelyek, jógaterem, szauna

Négymilliárd forintos beruházást jelentett be a SAP üzleti szoftvercég, melynek köszönhetően csaknem kétszázötven új munkahely létesült, illetve jön majd létre a magas hozzáadott értéket produkáló hazai informatikai ágazatban. A beruházás újabb irodaépületet létesítésével is jár a budai Graphisoft-parkban.

Putyin–Erdoğan: diktátornak diktátor a barátja

Ann Applebaum azt írja a The Washington Postban a Putyin–Erdoğan-találkozó kapcsán, hogy nem éppen az erő jele, ha valahol egész osztályokat számolnak fel, mondván, hogy ők ellenségek, de nem azért, amit tettek, hanem amit képviselnek. Ilyet a diktátorok csinálnak, amikor paranoiások, vagy félnek, vagy netán elszigeteltnek érzik magukat. Vagy amikor aggódnak, hogy a körülöttük lévő talpnyalók összeesküvést szőnek. Azért használnak erőszakot, mivel attól tartanak, hogy vesztenek a támogatottságukból.

Nem festi magát: piacvezető szeretne lenni a Poli-Farbe

Bár mindenekelőtt a bútor- és textilgyártók jó ideje már nem gyártanak olyan termékeket, amelyek az egészségre különösen káros formaldehidet árasztanának magukból, még ma is előfordul, hogy vagy régről maradt ilyen berendezési tárgy a lakásban, vagy mégis csak van olyan cég, amelyik a tiltás ellenére is használ formaldehid-vegyületet a gyártmányaihoz.

Kecskemét: 185 milliárd forint értékű fejlesztés a Mercedes-Benz-gyárban

Ma ünnepi külsőségek között bejelentették: a Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten új nemzedékű kompakt autókat gyártása céljából. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a múlt év végéig 320 milliárd forintot fektetett be az alföldi nagyvárosban.

A világ legnagyobb motorgyára, avagy a győri Audi-sztori

Tudja-e, kedves Olvasó, hol található a világ legnagyobb motorgyára? Nos, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyarok többsége nemmel felel a kérdésre. Pedig a válasz meglehetősen egyszerű: Magyarországon! A pontos helyszín Győr pereme, a valamikori repülőtér, az egykori Rába-gyár térsége. A tulajdonos üzemeltető: az Audi Hungaria Motor Kft., a német Audi AG 100%-os magyarországi leányvállalata. Igen, ez a világ legnagyobb motorgyára! A céget 23 évvel ezelőtt alapították 100 millió euró törzstőkével. Az Audi győri gyára motorokat és motorkomponenseket, illetve gépjármű-gyártáshoz kapcsolódó szerszámokat készít, ezt a tevékenységet mintegy 11 ezer alkalmazottal látja el, és akkor még nem beszéltünk a bedolgozó vállalkozások további 10 ezer munkatársáról.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >