ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: betörés

A router lehet az otthoni internetbiztonság sebezhető pontja

Tizenkétezer internet-használó részvételével tesztelte az ESET az otthoni routerek biztonságát. A hónapokig tartott felmérés eredményei azt mutatják, hogy az útválasztók tetemes része nincs biztonságban, mert gyenge, könnyen megfejthető jelszóval „védik” őket, továbbá sebezhetők az eszközökön futó szoftverek, ráadásul a védelmi hiányosságok miatt külső hálózatokról is hozzáférhetők a router és az általa táplált hálózat szolgáltatásai.

Védtelen a kkv-k negyede

Az Union Biztosító másfél ezres mintán folytatott felméréséből kiderül: a megkérdezett kis- és középvállalkozások negyedének nincs sem vagyon-, sem felelősségbiztosítása. Számukra egy káresemény a működés kényszerű leállása esetén végzetes következménnyel is járhat. 

Békében élünk

A kapun kívül, a kapun belül Kispest. Mindenkori útjaim, talán utolsó napjaim nyomvonala. Az otthonom. Gyermekként kaptam, belenőttem. A közelben megszólaló riasztó engem is véd, engem is figyelmeztet. A vihar errefelé dobálja a nagy fákat, a mentőautó itt karambolozik.

címkék:  Kispestbetörésbékecsöndrablás
Nem bibliai történet

A rács két oldalán élünk. Ők ott, mi itt. Vasstrázsák őrzik ajtóinkat, ablakainkat, riasztók villognak üzleteinkben. A túloldalon lévőkkel levelezünk, nagybetűkkel írjuk kirakatainkra, hogy az itt látható dobozok üres díszek, nem érdemes az üveget érte betörni.

Értékelés

Mindennapi kenyerünk az értékelés. Megadatott. Nyáridőben, forróságban inkább a számok, mint a szerszámok. Értékelni annyi, mint a lelátóról focizni. A kapus ügyetlen, a védő gyenge, a csatár lassú. Nekem meg nagy a szám, ezért kiabálok. Csoda, hogy a kicsik még nem fedezték fel a lehetőséget! Mi leszel, ha nagy leszel? Hát, villalakó vagy értékelő. VV Baba esetleg miniszterelnök. A bugyit mikor kell levennem?

Árnyékban napozva

Nyaralunk. Lehúzott redőny, kihalt udvar csábítja a rosszban sántikálót. Tessék jönni, nem vagyunk itthon! Szirének zenéje ez, még a botfülű gazember is hallja. A családi házak őrkutyája boldogan csahol, ha a sok táp után végre valaki husival kínálja. Befalja, az altató, a méreg hamar hat. Olykor a szpré is megteszi. Csak maradjon nyugton az a dög.  


1 2 3   >