ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: bevándorlás

Orbán álma: „magyar szállodában a takarítónő is magyar legyen”

A Der Standard című osztrák lap a dpa német és az APA osztrák hírügynökség tudósítása alapján beszámol arról, hogy Orbán Viktor tegnap a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján az ország etnikai homogenitásának megőrzése mellett, a bevándorlás ellen szónokolt. Orbán jelentőséget tulajdonít annak, hogy egy magyar szállodában a takarítónő is magyar legyen – olvasható a beszámolóban. A magyar kormányfő kijelentéseiről az AFP francia hírügynökség is hírt adott, mondván, Orbán a gazdasági növekedés szempontjából fontosnak tartja az etnikai homogenitás fenntartását. Ugyanez az elem felkeltette az STA szlovén hírügynökség figyelmét is, amely szintén beszámolt a magyar miniszterelnöknek az etnikai homogenitással kapcsolatos kijelentéséről.

Emberi jogi csoportok bírálják Magyarországot

Rég nem volt ennyire egyöntetű a nemzetközi sajtó a hírek fontossági sorrendjének kijelölésében: csaknem valamennyi mértékadó világlap vezető anyaga az, hogy az illetékes amerikai fellebbviteli bíróság helyben hagyta egy seattle-i szövetségi bíró döntését a beutazást szigorító elnöki rendelet felfüggesztéséről. A beszámolókhoz kapcsolódó kommentárok Donald Trump elnök súlyos kudarcaként értékelik, hogy az amerikai igazságszolgáltatás a jelek szerint nem akar teret engedni a hatalmas felzúdulást kiváltó elnöki nyomulásnak.

Sorosra Orbánnak szüksége van a harci politikájához

A The Guardian vezércikke úgy látja, hogy Oroszország valószínűleg élvezi a liberális demokrácia lerombolójának szerepét, mint ahogy szeretné látni az unió összeomlását is, ám mindez nemigen tudja leplezni, milyen ellentétek vannak az oroszbarát csoportok között a földrészen. Túlzás, sőt, ha úgy tetszik, tévedés azt mondani, hogy Putyin rendszere főzte ki a populizmus megerősödését. Viszont az biztos, hogy Moszkva támogatott radikális csoportokat. Azért, hogy megérthessük, pontosan mi és miként történt, elemezni kell, milyen befolyásra tett szert a Kreml az unióban.

A Soros elleni támadásra a jelzést Orbán adta meg 2015 őszén

A lap Orbán Viktort hozza fel annak bizonyítékaként, hogy Európában teret nyernek az elitellenes pártok, amelyek véget akarnak vetni az összefogást szorgalmazó alapállásnak az EU-ban, ellene vannak a nyitott határoknak és a közös valutának – olavsaható The Wall Street Journal hasábjain. Az euroszkeptikus magyar vezető úgy ünnepelte Trump győzelmét, hogy az búcsú a Nyugatot gyengítő liberális nem-demokráciától. Amikor jó hat éve Orbán hatalomra került, nacionalista nézetei éles bírálatban részesültek az unió nagy részében.

Tekintélyelvű vezetők kezébe adták a hatalmat az elégedetlen polgárok

Nem jutottak egyezségre az uniós országok belügyminiszterei, egyelőre távolinak látszik a kompromisszum a bevándorlás ügyében – jelentette a Reuters. Időnként igen heves vita zajlott Brüsszelben, miután a soros szlovák elnökség előterjesztette javaslatát a közös menedékrendszer megújítására. A magyarok, a lengyelek és a szlovákok elutasítják a 160 ezer ember áttelepítését előirányzó megállapodást. A másik oldalon a németek, a svédek, olaszok és máltaiak a kötelező kvóták mellett vannak.

Egy tévés valóságshow kétes erkölcsű főszereplőjének a sikere az európai ellenforradalom kezdete

Orbán Viktor szerint Trump sikere az európai ellenforradalom kezdete. A The Daily Telegraph hozzáteszi: el lehet képzelni, milyen dermedtség lett úrrá a párizsi és berlini kormányon, amikor kiderült, hogy az amerikai nép egy tévés valóságshow kétes erkölcsű főszereplőjének adta a kezébe a Fehér Ház kulcsát. Nem úgy azonban Budapesten, ahol Orbán Viktor éppen Londonba, Theresa Mayhez igyekezett. Amikor meghallotta a Washingtonból érkezett hírt, először azt gondolta, nem lehet igaz!


1 2 3 4 5 6 7   >