ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: big data

Embert tekintő technológia – az Accenture derűlátó előrejelzése

Az emberek képesek arra, hogy irányításuk alatt tartsák az általuk kifejlesztett technológiákat; alakításukkal és alkalmazásukkal kedvező változásokat előidézésére képesek, azaz jobbá tehetik életünket, átformálhatják az üzleti és társadalmi környezetünket – állítja az Accenture legfrissebb technológiai jelentése, az „Accenture Technology Vision 2017”.  Az idei jelentés, a „Technológia az emberekért” arra helyezi a hangsúlyt, hogy a döntéshozók olyan technológiák tervezését és megalkotását tűzzék ki célul, amelyek nem helyettesítik, hanem kiterjesztik és felerősítik az emberi képességeket.

GE Innovációs Barométer: a hazai vállalatok fele sem alkalmazza a big data-analitikát

Az innovációért felelős magyar vezetők 81%-a úgy véli, hogy a digitális ipari technológiák a következő 10 évben gyökeresen átalakítják majd az iparágakat, ugyanakkor 10-ből 8 magyar vállalatvezető aggódik is amiatt, hogy a technológiai fejlődés gyorsasága túlmutathat cége alkalmazkodási képességén derült ki a GE Globális Innovációs Barométer Magyarországra először kiterjedő felméréséből. 

SMART, 2016: digitális ipari forradalom

Gyökeresen alakítanak át mindent a hálózatba kapcsolt okoseszközök. Az okostechnológia szerepe rohamosan terjed a nagyvállalatok ügyletvitelében, a várostervezésben, az egészségügyben, otthon és az agráriumban is. A szenzorokra, a dolgok internetére (IoT), illetve a big data-ra épülő megoldások teljes iparágakat változtatnak meg. Erről a jelenségről szóltak az előadások és szakmai beszélgetések a mai SMART, 2016 konferencián.

A legjobb munkahelyek és küzdelem a jól dolgozókért

Tizenötödik alkalommal az idén készített kutatásban 76 vállalat vett részt, összesen 32 ezer munkavállaló és 450 felsővezető válaszait dolgozták fel, hogy megtalálják az ország legjobb munkahelyeit. A díjazott cégeknél jellemző, hogy a dolgozói részesülnek a pénzügyi eredményekből, a vezetés emberközpontú és elismeri a munkatársakat.

Hozzád szól, ember, a természet

„A természetnek nincs szüksége az emberre. Az embernek van szüksége a természetre.” Ez a provokatív és gondolatébresztő üzenete annak a kampánynak, amely világsztárok bevonásával igyekszik minél szélesebb réteg szemét felnyitni a környezetszennyezés valós veszélyeire. A Conservation International gondolatébresztő kampányba kezdett hollywoodi sztárok és a HP közreműködésével.

Szupergépek és szuperszolgáltatások bemutatója

A HP ma olyan új nagyvállalati termékeket és szolgáltatásokat mutatott be, amelyek használatával egész adatközpontot átfogó műveleteket végezhetők a növekedés élénkítése, a nyereségesség növelése és a cég reagáló készségének javítása céljából. Az infrastruktúra a big data, a felhőszolgáltatások, a mobil- és a biztonságtechnika új eredményei által lehetővé tett, sokrétű, nagy hatású, közvetkező generációs alkalmazások, webes szolgáltatások és használói élmények alapjai.


1 2 3   >