17. AV Trend & Hifi Show

Címke: biztonság

Kémek az okos otthonban

A múlt év végén derült fény arra, hogy mennyire sebezhetőek a válogatás nélkül internetre csatlakozó háztartási eszközök vagy elektromos készülékek, azaz az IoT-k (Internet-of-Things / a dolgok internete), amikor IoT-készülékek százezreiből álló hadsereg együtt hatalmas globális botnetként támadta az internetet.

Szijjártó Trumpot dicséri, szerinte Obamáék megpróbáltak beavatkozni a magyar belügyekbe

A német Die Welt konzervatív napilap munkatársa, Boris Kálnoky interjút készített Szijjártó Péterrel; a miniszter szerint Németország és Magyarország között csak abban van nézeteltérés, hogy Európának nem szabad ösztönöznie a bevándorlást. Egyébként azonosan vélekednek pl. az egyik kulcskérdésről, hogy tudniillik az uniónak vissza kell nyernie versenyképességét, amihez érvényt kell szerezni az államháztartást szabályzó előírásoknak. Ugyancsak mindkét fél szorgalmazza az európai hadsereg felállítását, mert a földrész biztonsága nem függhet csakis az amerikaiaktól.

Zsarolóprogramok: támadás 40 másodpercenként

Háromszorosára nőtt az idén a zsarolóprogram- támadások száma a vállalatok, közintézmények ellen. Azaz: januárban 2 percenként észleltek támadást a szakemberek, októberben már 40 másodpercenként. Egyéni számítógép-használók elleni támadásokat az év elején 20, a harmadik negyedévben már 10 másodpercenként regisztráltak.

Feltörhető a WiFi-k negyede

Világszerte több mint 31 millió WiFi-hotspot elemzése után a Kaspersky Lab kiderítette: minden negyedik (28%!) nem biztonságos, sőt, kockázatos a használók személyes adataira. Mindennemű adatforgalom, amely ezeken a sugárzó pontokon átmegy, beleértve a személyes üzeneteket, jelszavakat, dokumentumokat stb., a hackerek számára könnyen hozzáférhetők és kényük-kedvük szerint felhasználhatók.

A lengyelek és a baltiak kockázatosnak tartják az orosz–amerikai közeledést

Európában tülekedtek a jobboldali populisták, hogy egymást felülmúlva ünnepeljék Trump megválasztását, miután az elnök ugyancsak nacionalista, bevándorlásellenes nézeteket vall – írja a The New York Times. Kevésbé voltak elbűvölve viszont a keményvonalas lengyelek, éspedig Putyin miatt. Pedig amúgy buzgón mondogatják, hogy a republikánus politikus sikere a legfontosabb fejezet a világban a nyugati liberális demokrácia hátrahagyásában. Ám Varsó szinte zsigeri módon nem bízik az orosz vezetőben.

Vigyázat, bárki után kémkedhetnek!

A Google friss szolgáltatása elérhetővé teszi használójának valamennyi, eddigi keresését. Ez azért nagy változás, mert nyilvánosságra kerülhet az is, amiről azt gondolhatnók, hogy örökre a négy fal között marad. A keresési előzmények nyilvánossága mellett a közösségi oldalak is könnyű célponttá tesznek bárkit.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >