Címke: biztonság

Rio, 2016: védekezés az olimpiai csalások ellen

Labdarúgó Európa-bajnokság, Tour de France, nyári olimpiai játékok: a népszerű sportesemények a csalók és bűnözők céltábláivá is váltak. Olyan spam-, csaló- és adathalász-kampányok jelentek meg, amelyeket arra dolgoztak ki, hogy kihasználják a helyszínre utazó szurkolók óvatlanságát.

Tisztázódnak-e a mai Orbán–Kern-találkozón a félreértések a magyar–osztrák kapcsolatokban?

Mai, bemutatkozó látogatásán a menekültkérdésről tárgyal Budapesten az osztrák kancellár, így arról, hogy Ausztria a következő napokban 20 rendőrt küld a magyar-szerb határ védelmére – írja a Kurier. Ugyanakkor kényes pont lesz Orbán és Kern megbeszélésén, hogy Magyarország jó ideje nem hajlandó visszavenni azokat a menedékkérőket, akik rajta keresztül jutottak át a szomszédos országba, mondván, hogy azok igazából Görögországban léptek először be az EU-ba.

EU–USA: adatvédelmi pajzs a transzatlanti adatáramlásban

Az új keretrendszer megvédi minden olyan uniós polgár alapvető jogait, akinek a személyes adatait az Egyesült Államokba továbbították, valamint egyértelmű jogi helyzetet teremt azoknak a vállalkozásoknak a számára, amelyek igénybe veszik a transzatlanti adattovábbításokat. Andrus Ansip, a Bizottság digitális egységes piacért felelős alelnöke kijelentette, hogy a ma jóváhagyott EU–USA adatvédelmi pajzs védi az unió polgárainak személyes adatait és egyértelmű helyzetet teremt a vállalkozások számára. „Európai és egyesült államokbeli partnereinkkel együtt keményen dolgoztunk azon, hogy elérjük és a lehető leghamarabb megvalósítsuk ezt a megállapodást... 

Itt a nyár – vigyázat, jönnek a betörők!

Viszonylag sokan rendelkeznek lakásbiztosítással; betörés esetén a háztartások 72 százaléka fordulhat kártérítésért valamelyik társasághoz. Ám a szükséges óvintézkedéseket érdemes mindenkinek megtenni, mielőtt nyaralni indul. Jó tudni, hogy a biztosító nem minden esetben fizet, a szerződéskor aláírt kötvény például előír(hat)ja, hogy hol, hogyan kell tárolni az értékes ékszereket.

Orbán elsőként honosította meg a belső elégedetlenség elfojtásán alapuló modellt

A Reuters hírügynökség arra figyelmeztet, hogy sokat vesztene a britek nélkül az EU. Így gazdaságilag szegényebb lenne, a gazdaságban kevésbé pártolná a liberalizmust és a szabad kereskedelmet. Nem szorgalmazná annyira az atlanti együttműködést, mint idáig, ugyanakkor jobban megfontolná a további bővítést.

Paks II.: környezet- és korrupcióveszélyes

Nőtt a veszélye az atomerőművek elleni esetleges terrortámadásoknak is az európai terrorfenyegetettség növekedésével. – Egyebek között ezzel foglalkozott az Energiaklub „Paksról komolyan” című rendezvénysorozatának legújabb, immár nyolcadik eseménye.  – Az Energiaklub  számos tanulmánnyal bizonyítja: Paks II. tetemes költségvetési következményekkel járna.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >