Címke: biztonság

Tavaly hatból öt nagyvállalatot ért kibertámadás

Napjaink teljesen behálózott világában már nem az a kérdés, hogy valakit megtámadnak-e a kibertérben, hanem az, hogy mikor. A Symantec 20. éves internetbiztonsági jelentése (ISTR) rámutat: a kiberbűnözők egyre gyakrabban új taktikát alkalmazva támadnak: beszivárognak a hálózatba, majd a nagyvállalati infrastuktúrát kihasználva, a rendszert a cégek ellen fordítva, kerülik el a lelepleződést.

Vonatbefolyásoló rendszer épül – fizeti az Európai Unió

A vasúti közlekedés biztonságát segítő ETCS vonatbefolyásoló rendszert épít ki a GYSEV Zrt. Hegyeshalom–Rajka–országhatár szakaszán. A mintegy 620 millió forint értékű beruházás megvalósítása rövidesen megkezdődik, hogy a nyár végén átadhassák rendeltetésének.

Okosóra lesz a jövő slusszkulcsa

Az online világ villámgyors fejlődése az autóipart sem hagyja hidegen. A Continental olyan újdonságokat mutatott be, mint a felhőalapú dinamikus látótér, a hajlított OLED-kijelző, a környezetérzékelő-szenzorok, az okosóra, amely akár a jövő slusszkulcsa lehet.

Vízválasztó a 2015. év Európa számára: belső megosztottság, külső ellenségeskedés

Vízválasztónak tartja a The Guardian a 2015. évet Európa számára, amelyet egyaránt sújt a belső megosztottság és a külső ellenségeskedés. A fő kérdés, hogy sikerül-e a gazdasági megszorításokat rugalmasabb, emberbarátibb rendszerrel felváltani, mert a mostani politika – főleg a közkiadások megkurtításával, illetve a deficit csökkentésének kísérletével – hatalmas emberi és társadalmi károkat okozott – írja a brit liberális lap.

Új korszak kezdődik az Európai Unió bel-és igazságügyi politikájában

Mérföldkő a mai nap  az Európai Unióban a büntetőügyekben folytatott rendőrségi és igazságügyi együttműködés tekintetében. Mától, azaz 2014. december 1-jétől kezdve, a Lisszaboni Szerződés hatályba lépése után 5 évvel a Bizottság és a Bíróság rendes hatásköre – az uniós jog más területei mellett – kiterjed e terület jogi aktusaira is.

A garázskapu az internetre költözhet

Egyedülálló vezérlési technológiát mutatott be a Hörmann cégcsoport: a BiSecur Gateway alkalmazással okostelefonról vagy táblagépről is vezérelhető a garázs-, udvari kapu működtetése, a házbejárati ajtó, valamint más, Hörmann gártmányú rádiós vevőegységgel felszerelt eszköz is. A BiSecur rendszer a meglévő megoldásoknál azért is biztonságosabb, mert az online banki szolgáltatások közben is használt titkosítással kódolja a kézi adókészülék rádiójelét.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >