16. AV Trend & Hifi Show

Címke: biztonság

Velotrack M2M-kerékpár: kezdődik a sorozatgyártás

Hamarosan megkezdődik a Vodafone M2M technológiájára épülő Velotrack biztonsági rendszerrel szerelt kerékpárok sorozatgyártása – jelentette be Antal Csaba, a Velotrack-kezdeményezés tulajdonosának, a kaposvári Hargamon Kft.-nek az üzletfejlesztési vezetője.

Önállóan folytatja tevékenységét a Veritas

Új adatközponti megoldásokat jelentett be a Symantec adattárolási részlege, a Veritas, továbbá fontos frissítéseket adott ki biztonsági mentési és információkezelési termékeihez. A Symantec nemrégiben állapodott meg a The Carlyle Group (a világ egyik legnagyobb és legtapasztaltabb vagyonkezelője, amely jó 193 milliárd dolláros vagyont kezel) által vezetett befektetői csoporttal a Veritas értékesítéséről, a nyolcmillió dolláros ügylet várhatóan ez év végéig lezárul – jelentette be ma szakújságírók előtt mondta Drago Gajski, a Veritas regionális vezetője.

Új IoT-megoldásokkal erősíti biztonsági megoldáskínálatát a Symantec

A Symantec már több mint egymilliárd Internet of Things (IoT – hálózatba kapcsolt) eszközt véd, a televízióktól kezdve az autókon keresztül az okos mérőket is magában foglaló kritikus infrastruktúrákig bezárólag. A hálózatba kapcsolt eszközök száma folyamatosan növekszik, és 2020-ra várhatóan meghaladja a 25 milliárdot[1]. A Symantec hatalmas erőket összpontosít arra, hogy megvédje a használókat az internetre kapcsolódó eszközeikre leselkedő veszélyektől.

A CHS-partnernapján megtudhattuk: kiokosítja az otthonokat a D-Link

Hagyomány, hogy a berlini IFA-val, a világ legnagyobb informatikai, távközlési kiállításával és szakvásárával egyidejűleg rendezi meg partnertalálkozóját a CHS Hungary Kft., a hazai számítástechnikai piac legnagyobb disztribútora. A pénteki eseményen megint csak több tucat nemzetközi gyártó igyekezett mindazt közkinccsé tenni, amivel „mellesleg” a berlini világszemlén is szerepel. Tekintettel arra, hogy valamennyit képtelenség bemutatni, ez alkalommal a D-Link otthon-felügyeleti okos eszközeinek egy csokrával szeretnénk megismertetni olvasóinkat.

Vidékiesen

Jajong a magyar vidék. Állattartókból, kertészekből, gyümölcsös gazdákból Tiborcként ömlik a panasz. Egy életnyi munka vész kárba, mert jönnek a haramiák. Agyonverik a disznót, kitekerik a csirke nyakát, felszedik a termést, csapra verik a pince borát, ócskavasként viszik a szerszámot. Nagy a határ, sok rossz ember fér el benne, könnyebb a tűt meglelni a szénakazalban, mint őket.

Biztonsági tanácsok nyaralás idejére – mobileszközök veszélyben

Mobileszközeink mára elengedhetetlen kellékké váltak, még a nyaralás idején, a szabadságos időszakban is. Eddy Willems, a bochumi G Data szoftverház biztonsági szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az ingyenes internet-elérést kínáló hotspotoknak (WiFi-sugárzóknak) a szállásokon és a reptereken, illetve a számítógépek az internetkávézókban gyakran nincs kellő, korszerű, folyamatosan frissített védelmük. Ezt használják ki a kiberbűnözők a személyes adatok, kapcsolatok és jelszavak megszerzésére.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >