Címke: biztonság

Árnyékban napozva

Nyaralunk. Lehúzott redőny, kihalt udvar csábítja a rosszban sántikálót. Tessék jönni, nem vagyunk itthon! Szirének zenéje ez, még a botfülű gazember is hallja. A családi házak őrkutyája boldogan csahol, ha a sok táp után végre valaki husival kínálja. Befalja, az altató, a méreg hamar hat. Olykor a szpré is megteszi. Csak maradjon nyugton az a dög.  

A Kaspersky Lab bemutatta a windowsos számítógépekre ingyen letölthető biztonsági megoldásának, a Kaspersky Security Scan-nek legfrissebb verzióját. A szoftver nemcsak a rosszindulatú szoftvereket és az operációs rendszer beállításaiban rejtőző sebezhetőségeket ismeri fel, hanem tanácsokat is ad használóinak az azonosított probléma megoldására.

Társat kapnak a közlekedési lámpák emberalakjai Bécsben

Egy híján ötven kereszteződésben vegyes és egynemű emberalakpárok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben. Ezzel is a toleranciáért és a nyitottságért emel szót az osztrák főváros. A kezdeményezést tudományos kutatás is kíséri. Azt is vizsgálják ugyanis, hogy a rendhagyó motívumokkal növelhető-e a közlekedésbiztonság.

Tavaly hatból öt nagyvállalatot ért kibertámadás

Napjaink teljesen behálózott világában már nem az a kérdés, hogy valakit megtámadnak-e a kibertérben, hanem az, hogy mikor. A Symantec 20. éves internetbiztonsági jelentése (ISTR) rámutat: a kiberbűnözők egyre gyakrabban új taktikát alkalmazva támadnak: beszivárognak a hálózatba, majd a nagyvállalati infrastuktúrát kihasználva, a rendszert a cégek ellen fordítva, kerülik el a lelepleződést.

Vonatbefolyásoló rendszer épül – fizeti az Európai Unió

A vasúti közlekedés biztonságát segítő ETCS vonatbefolyásoló rendszert épít ki a GYSEV Zrt. Hegyeshalom–Rajka–országhatár szakaszán. A mintegy 620 millió forint értékű beruházás megvalósítása rövidesen megkezdődik, hogy a nyár végén átadhassák rendeltetésének.

Okosóra lesz a jövő slusszkulcsa

Az online világ villámgyors fejlődése az autóipart sem hagyja hidegen. A Continental olyan újdonságokat mutatott be, mint a felhőalapú dinamikus látótér, a hajlított OLED-kijelző, a környezetérzékelő-szenzorok, az okosóra, amely akár a jövő slusszkulcsa lehet.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >