Címke: biztonság

Paks II.: környezet- és korrupcióveszélyes

Nőtt a veszélye az atomerőművek elleni esetleges terrortámadásoknak is az európai terrorfenyegetettség növekedésével. – Egyebek között ezzel foglalkozott az Energiaklub „Paksról komolyan” című rendezvénysorozatának legújabb, immár nyolcadik eseménye.  – Az Energiaklub  számos tanulmánnyal bizonyítja: Paks II. tetemes költségvetési következményekkel járna.

Magyar fejlesztésnek köszönhetően: jönnek a gondolkodó drónok

Az eddiginél gyorsabbak, biztonságosabbak és még több feladatra alkalmasak is lehetnek a vezető nélküli légi járművek, drónok, UAV-eszközök (—> Unmanned Aerial Vehicle) a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. vezetésével lezajlott három évig tartott kutatás és fejlesztés eredményeként. (A kép illusztráció.)

Kórházak: számítógépes bűnözők túszai

A Kaspersky Lab GReAT csapatának szakértői kutatást végeztek egy magánklinikán, hogy megpróbálják felfedezni a biztonsági hiányosságokat, és azt, hogy miképpen lehet kezelni őket. Sebezhetőségeket találtak orvosi eszközökön, amelyek ajtót nyitottak a kiber-bűnözőknek, így hozzáférhettek a betegek személyes adataihoz, és ami még rosszabb, hatással lehettek (volna) állapotukra.

Migránsok nélkül öreg, magányos és éhes lenne az osztrák főváros

A Bécsi Egyetem Szociológiai Intézete megvizsgálta, hogy milyen lenne az osztrák főváros bevándorlók nélkül. Tíz évvel lenne magasabb a lakosság átlagéletkora, betöltetlen maradna a szociális álláshelyek kétharmada és még egy jó pizzát sem lehetne kapni. Az osztrák főváros lakóinak több mint fele (52%) régebbi vagy újabb bevándorló. 

UNICEF-jelentés: nyolcvanhétmillió gyermek csak a háborút ismeri

Minden tizenegyedik, azaz több mint 86,7 millió, hétévesnél fiatalabb gyerek töltötte az eddigi életét konfliktusövezetben, szellemi-érzelmi fejlődése folytonos veszélyben van – közölte ma szerkesztőségünkkel az UNICEF, az Egyesült Nemzetek Szervezetének Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja.

Putyin fegyverei a menekültek: képes százezreket nyugatra terelni Szíriából, Ukrajnából

Frankfurter Allgemeine Zeitung másként tálalja Balog Zoltán minapi frankfurti vendégszereplését, mint ahogy az nálunk, hazai forrásból megjelent. A tudósítás szerint a Hayek-klubban tartott előadásában a miniszter igyekezett támogatást szerezni a magyar menekültpolitikának. Az igaz, hogy a kerítést szörnyűnek nevezte, de azzal érvelt, hogy itt csupán szükségmegoldásról van szó, mivel nem sikerült megerősíteni a schengeni külső határokat. Európa ugyanis szerinte gyenge és nem képes egymaga eldönteni, hogy kit fogadjon be. Ugyanakkor azt állította, hogy Magyarország igenis ad menedéket, tavaly 174 ezer ilyen kérelmet regisztráltak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >