17. AV Trend & Hifi Show

Címke: biztonság

Feltörhető a WiFi-k negyede

Világszerte több mint 31 millió WiFi-hotspot elemzése után a Kaspersky Lab kiderítette: minden negyedik (28%!) nem biztonságos, sőt, kockázatos a használók személyes adataira. Mindennemű adatforgalom, amely ezeken a sugárzó pontokon átmegy, beleértve a személyes üzeneteket, jelszavakat, dokumentumokat stb., a hackerek számára könnyen hozzáférhetők és kényük-kedvük szerint felhasználhatók.

A lengyelek és a baltiak kockázatosnak tartják az orosz–amerikai közeledést

Európában tülekedtek a jobboldali populisták, hogy egymást felülmúlva ünnepeljék Trump megválasztását, miután az elnök ugyancsak nacionalista, bevándorlásellenes nézeteket vall – írja a The New York Times. Kevésbé voltak elbűvölve viszont a keményvonalas lengyelek, éspedig Putyin miatt. Pedig amúgy buzgón mondogatják, hogy a republikánus politikus sikere a legfontosabb fejezet a világban a nyugati liberális demokrácia hátrahagyásában. Ám Varsó szinte zsigeri módon nem bízik az orosz vezetőben.

Vigyázat, bárki után kémkedhetnek!

A Google friss szolgáltatása elérhetővé teszi használójának valamennyi, eddigi keresését. Ez azért nagy változás, mert nyilvánosságra kerülhet az is, amiről azt gondolhatnók, hogy örökre a négy fal között marad. A keresési előzmények nyilvánossága mellett a közösségi oldalak is könnyű célponttá tesznek bárkit.

A router lehet az otthoni internetbiztonság sebezhető pontja

Tizenkétezer internet-használó részvételével tesztelte az ESET az otthoni routerek biztonságát. A hónapokig tartott felmérés eredményei azt mutatják, hogy az útválasztók tetemes része nincs biztonságban, mert gyenge, könnyen megfejthető jelszóval „védik” őket, továbbá sebezhetők az eszközökön futó szoftverek, ráadásul a védelmi hiányosságok miatt külső hálózatokról is hozzáférhetők a router és az általa táplált hálózat szolgáltatásai.

WiFi-hálózatkezelés felhő alapon

Hatodával nőtt a felhő-technológia világpiaca tavaly – állapította meg a Gartner Intézet. Minden esélye megvan tehát  arra, hogy a technológia egyik fő irányává, csapásává váljék, kitűnő eszköz a hálózatok kiépítésére és fenntartására. Hasonlóan nagy változás tapasztalható a WiFi-technológiában is. A vezeték nélküli internet, a hatékonyan működő WiFi-hálózat mérettől függetlenül nélkülözhetetlen az élet minden területén.

Biztonsági unió: javaslat uniós minősítési rendszerre a repülőterek védelme céljából

Az Európai Bizottság ma nyújtott be javaslatot a légiközlekedés-védelmi átvizsgáló berendezésekre vonatkozó egységes uniós minősítési eljárás létrehozására. A javaslat révén az uniós biztonsági ágazat versenyképessége is javulhat. Az előterjesztés a tagállamok alkotta, hatékony és valódi biztonsági unió létrehozását sürgető, április 20-i előzetes bejelentés nyomán született. Az uniós tanúsítvány bevezetése lehetővé teszi, hogy egy adott tagállamban jóváhagyott védelmi berendezést egy másikban is forgalomba lehessen hozni. A védelmi berendezések kölcsönös elismerése orvosolni fogja a piac széttagoltságát, megerősíti az uniós biztonsági ágazat versenyképességét...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >