Címke: biztonság

Gyerekek (is) kérik: legyen az internet biztonságos az év minden napján!

Súlyos traumákat okozhatnak az internetes zaklatások a fiataloknak, akik könnyen bűncselekmények áldozataivá válhatnak. Az FBI adatai alapján minden harmadik tinit zaklatták már az interneten. A szülők, a technológiai vállalatok és a civil szervezetek felelőssége, hogy a gyerekek számára az internet a tudás és a lehetőségek forrása maradjon, és ne a veszélyeké. A Microsoft ma, a biztonságos internet napján mutatta be a Windows 10-hez kapcsolódó biztonsági megoldásait.

Biztonság még magasabb fokon: rövid szöveges üzenetek a légiforgalmi irányításban

A CPDLC (=controller–pilot data link communications) a jelenlegi élőszavas párbeszéd mellett olvasható üzenetek formájában történő adatcserét is alkalmaz a pilóták és a légiforgalmi irányítók között. „A csúcstechnológiás program célja a növekvő légi forgalom miatt egyre telítettebb rádiófrekvenciák használatának legjobb hatásfokra állításával a repülésbiztonság javítása és a magyar légi navigáció kapacitásának növelése” – mondta Kis Barnabás, a HungaroControl technológiai igazgatója.

Zsarolás, adatlopás okostévén át

Örvendetesen gyarapodik az okostévék száma hazánkban is. A készülékek fölkínálják használóiknak az interneten böngészést, streamelt tartalmak, azaz filmek, videók megtekintásét, alkalmazások letöltését és telepítését – a tévére. Csakhogy mindez a kiberbűnözők kezére is játszhat, miután eggyel többféle módon és eszközön támadják a kiszemelt áldozatokat. A Symantec szakemberei összegyűjtötték a leggyakoribb módszereket, egyúttal tanácsot adnak a hatékony védekezésre.

Velotrack M2M-kerékpár: kezdődik a sorozatgyártás

Hamarosan megkezdődik a Vodafone M2M technológiájára épülő Velotrack biztonsági rendszerrel szerelt kerékpárok sorozatgyártása – jelentette be Antal Csaba, a Velotrack-kezdeményezés tulajdonosának, a kaposvári Hargamon Kft.-nek az üzletfejlesztési vezetője.

Önállóan folytatja tevékenységét a Veritas

Új adatközponti megoldásokat jelentett be a Symantec adattárolási részlege, a Veritas, továbbá fontos frissítéseket adott ki biztonsági mentési és információkezelési termékeihez. A Symantec nemrégiben állapodott meg a The Carlyle Group (a világ egyik legnagyobb és legtapasztaltabb vagyonkezelője, amely jó 193 milliárd dolláros vagyont kezel) által vezetett befektetői csoporttal a Veritas értékesítéséről, a nyolcmillió dolláros ügylet várhatóan ez év végéig lezárul – jelentette be ma szakújságírók előtt mondta Drago Gajski, a Veritas regionális vezetője.

Új IoT-megoldásokkal erősíti biztonsági megoldáskínálatát a Symantec

A Symantec már több mint egymilliárd Internet of Things (IoT – hálózatba kapcsolt) eszközt véd, a televízióktól kezdve az autókon keresztül az okos mérőket is magában foglaló kritikus infrastruktúrákig bezárólag. A hálózatba kapcsolt eszközök száma folyamatosan növekszik, és 2020-ra várhatóan meghaladja a 25 milliárdot[1]. A Symantec hatalmas erőket összpontosít arra, hogy megvédje a használókat az internetre kapcsolódó eszközeikre leselkedő veszélyektől.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >