17. AV Trend & Hifi Show

Címke: biztonság

A dolgok internetét szolgálja a KasperskyOS

A KasperskyOS egy olyan speciális operációs rendszer, amelyet kifejezetten beágyazott rendszerek számára fejlesztettek és egyúttal megfelel a szigorú kiberbiztonsági követelményeknek is. Dokumentál minden számítógépes tevékenységet, és ezáltal csökkenti a kibercsapdák kockázatát. Az orosz szoftverkovács 15 év szakmai tudását használta fel, hogy megalkossa és elérhetővé tegye operációs rendszerét immár világszerte, mindenki számára.

Nyomtatóban matathat a hacker

A nagyvilágban működő százötvenezer nyomtatót tört fel nemrég egy brit egyetemista, és küldött valamennyire nyomtatandó fájlokat. Tettével szemléltetni akarta: az online (is) használt, de kellő védelemmel el nem látott dokumentumkezelő eszközök óriási biztonsági kockázattal járnak használóik számára. A magyar Xerox szakértője, Pap Kornél szerint a támadás megelőzhető lett volna, ha a tulajdonosaik az elvégzik az eszközök szoftverfrissítését.

Kémek az okos otthonban

A múlt év végén derült fény arra, hogy mennyire sebezhetőek a válogatás nélkül internetre csatlakozó háztartási eszközök vagy elektromos készülékek, azaz az IoT-k (Internet-of-Things / a dolgok internete), amikor IoT-készülékek százezreiből álló hadsereg együtt hatalmas globális botnetként támadta az internetet.

Szijjártó Trumpot dicséri, szerinte Obamáék megpróbáltak beavatkozni a magyar belügyekbe

A német Die Welt konzervatív napilap munkatársa, Boris Kálnoky interjút készített Szijjártó Péterrel; a miniszter szerint Németország és Magyarország között csak abban van nézeteltérés, hogy Európának nem szabad ösztönöznie a bevándorlást. Egyébként azonosan vélekednek pl. az egyik kulcskérdésről, hogy tudniillik az uniónak vissza kell nyernie versenyképességét, amihez érvényt kell szerezni az államháztartást szabályzó előírásoknak. Ugyancsak mindkét fél szorgalmazza az európai hadsereg felállítását, mert a földrész biztonsága nem függhet csakis az amerikaiaktól.

Zsarolóprogramok: támadás 40 másodpercenként

Háromszorosára nőtt az idén a zsarolóprogram- támadások száma a vállalatok, közintézmények ellen. Azaz: januárban 2 percenként észleltek támadást a szakemberek, októberben már 40 másodpercenként. Egyéni számítógép-használók elleni támadásokat az év elején 20, a harmadik negyedévben már 10 másodpercenként regisztráltak.

Feltörhető a WiFi-k negyede

Világszerte több mint 31 millió WiFi-hotspot elemzése után a Kaspersky Lab kiderítette: minden negyedik (28%!) nem biztonságos, sőt, kockázatos a használók személyes adataira. Mindennemű adatforgalom, amely ezeken a sugárzó pontokon átmegy, beleértve a személyes üzeneteket, jelszavakat, dokumentumokat stb., a hackerek számára könnyen hozzáférhetők és kényük-kedvük szerint felhasználhatók.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >