Címke: biztonság

EU–USA: adatvédelmi pajzs a transzatlanti adatáramlásban

Az új keretrendszer megvédi minden olyan uniós polgár alapvető jogait, akinek a személyes adatait az Egyesült Államokba továbbították, valamint egyértelmű jogi helyzetet teremt azoknak a vállalkozásoknak a számára, amelyek igénybe veszik a transzatlanti adattovábbításokat. Andrus Ansip, a Bizottság digitális egységes piacért felelős alelnöke kijelentette, hogy a ma jóváhagyott EU–USA adatvédelmi pajzs védi az unió polgárainak személyes adatait és egyértelmű helyzetet teremt a vállalkozások számára. „Európai és egyesült államokbeli partnereinkkel együtt keményen dolgoztunk azon, hogy elérjük és a lehető leghamarabb megvalósítsuk ezt a megállapodást... 

Itt a nyár – vigyázat, jönnek a betörők!

Viszonylag sokan rendelkeznek lakásbiztosítással; betörés esetén a háztartások 72 százaléka fordulhat kártérítésért valamelyik társasághoz. Ám a szükséges óvintézkedéseket érdemes mindenkinek megtenni, mielőtt nyaralni indul. Jó tudni, hogy a biztosító nem minden esetben fizet, a szerződéskor aláírt kötvény például előír(hat)ja, hogy hol, hogyan kell tárolni az értékes ékszereket.

Orbán elsőként honosította meg a belső elégedetlenség elfojtásán alapuló modellt

A Reuters hírügynökség arra figyelmeztet, hogy sokat vesztene a britek nélkül az EU. Így gazdaságilag szegényebb lenne, a gazdaságban kevésbé pártolná a liberalizmust és a szabad kereskedelmet. Nem szorgalmazná annyira az atlanti együttműködést, mint idáig, ugyanakkor jobban megfontolná a további bővítést.

Paks II.: környezet- és korrupcióveszélyes

Nőtt a veszélye az atomerőművek elleni esetleges terrortámadásoknak is az európai terrorfenyegetettség növekedésével. – Egyebek között ezzel foglalkozott az Energiaklub „Paksról komolyan” című rendezvénysorozatának legújabb, immár nyolcadik eseménye.  – Az Energiaklub  számos tanulmánnyal bizonyítja: Paks II. tetemes költségvetési következményekkel járna.

Magyar fejlesztésnek köszönhetően: jönnek a gondolkodó drónok

Az eddiginél gyorsabbak, biztonságosabbak és még több feladatra alkalmasak is lehetnek a vezető nélküli légi járművek, drónok, UAV-eszközök (—> Unmanned Aerial Vehicle) a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. vezetésével lezajlott három évig tartott kutatás és fejlesztés eredményeként. (A kép illusztráció.)

Kórházak: számítógépes bűnözők túszai

A Kaspersky Lab GReAT csapatának szakértői kutatást végeztek egy magánklinikán, hogy megpróbálják felfedezni a biztonsági hiányosságokat, és azt, hogy miképpen lehet kezelni őket. Sebezhetőségeket találtak orvosi eszközökön, amelyek ajtót nyitottak a kiber-bűnözőknek, így hozzáférhettek a betegek személyes adataihoz, és ami még rosszabb, hatással lehettek (volna) állapotukra.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >