Címke: biztonság

Új korszak kezdődik az Európai Unió bel-és igazságügyi politikájában

Mérföldkő a mai nap  az Európai Unióban a büntetőügyekben folytatott rendőrségi és igazságügyi együttműködés tekintetében. Mától, azaz 2014. december 1-jétől kezdve, a Lisszaboni Szerződés hatályba lépése után 5 évvel a Bizottság és a Bíróság rendes hatásköre – az uniós jog más területei mellett – kiterjed e terület jogi aktusaira is.

A garázskapu az internetre költözhet

Egyedülálló vezérlési technológiát mutatott be a Hörmann cégcsoport: a BiSecur Gateway alkalmazással okostelefonról vagy táblagépről is vezérelhető a garázs-, udvari kapu működtetése, a házbejárati ajtó, valamint más, Hörmann gártmányú rádiós vevőegységgel felszerelt eszköz is. A BiSecur rendszer a meglévő megoldásoknál azért is biztonságosabb, mert az online banki szolgáltatások közben is használt titkosítással kódolja a kézi adókészülék rádiójelét.

Biztonságot, nyugalmat szavatol a fedezetkezelő

Botrányok viharában – Lidl-beruházás, Bálna-ügy, Megyeri híd – jött létre az Első Fedezetkezelő zRt. A botrányt, persze, nem az évtized elején alapított társaság kavarta, hanem azok a fővállalkozók, amelyek spekulációs és egyéb okokból cserben hagyták alvállalkozóikat, akik közül nem egy ma is fut a pénze után, vagy csupán töredékét kapta meg annak, amennyiért a munkát elvállalta.

Rosszul kezelik az adatokat – jön az EU új védelmi előírása

Az Európai Unióban a személyes adatok védelméről ma még az 1995-i szabályozás gondoskodik, melyet hamarosan felvált az új adatvédelmi irányelv, növelendő az informatikai szolgáltatókkal iránti bizalmat mind a végfelhasználók, mind a vállalatok körében. Csakhogy a legtöbb vállalat nem készült még fel az Európai Unió jövőre hatályba lépő új adatvédelmi szabályozására. A büntetés mértéke viszont kellőképpen elrettentő.

Szuperbiztonságos lakásokat épít Bécs

Már a tervezéskor a biztonság volt a fő szempont azoknál az önkormányzati lakásoknál, amelyeket most adtak át Bécsben. Mozgásérzékelők, zárható erkélyajtó- és ablakkilincsek, gyorsan csukódó garázskapuk védenek a betörések ellen. A többi között belülről üríthető postaládákat szereltek föl, így idegeneknek már egyáltalán nem kell bejutást biztosítani az épületbe.

Így lehet biztonságos „a dolgok internete”

Ha egy eszköz kapcsolódni tud az internethez, akkor azt fel is lehet törni. Az Internet of Things elterjedése (IoT, „a dolgok internete”) nemcsak azt jelenti, hogy minden eddiginél több eszközt csatlakoztatunk közvetve vagy közvetlenül az internetre, hanem azt is, hogy ezek az eszközök most a biztonsági fenyegetések fő célpontjaivá váltak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >