Címke: biztonság

Vidékiesen

Jajong a magyar vidék. Állattartókból, kertészekből, gyümölcsös gazdákból Tiborcként ömlik a panasz. Egy életnyi munka vész kárba, mert jönnek a haramiák. Agyonverik a disznót, kitekerik a csirke nyakát, felszedik a termést, csapra verik a pince borát, ócskavasként viszik a szerszámot. Nagy a határ, sok rossz ember fér el benne, könnyebb a tűt meglelni a szénakazalban, mint őket.

Biztonsági tanácsok nyaralás idejére – mobileszközök veszélyben

Mobileszközeink mára elengedhetetlen kellékké váltak, még a nyaralás idején, a szabadságos időszakban is. Eddy Willems, a bochumi G Data szoftverház biztonsági szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az ingyenes internet-elérést kínáló hotspotoknak (WiFi-sugárzóknak) a szállásokon és a reptereken, illetve a számítógépek az internetkávézókban gyakran nincs kellő, korszerű, folyamatosan frissített védelmük. Ezt használják ki a kiberbűnözők a személyes adatok, kapcsolatok és jelszavak megszerzésére.

Blindspotter: fölismeri gazdáját és a betolakodót is a BalaBit-újdonság

A számítástechnikai eszközök használói viselkedésének valós idejű elemzésével hárítja el a kívülről és belülről érkező informatikai támadásokat a BalaBit magyar fejlesztővállalat újdonsága, a Blindspotter. A termék fejlesztéséről először tavaly ősszel, egy nyugat-európai biztonságtechnikai konferencián számoltak be a vállalat szakemberei; azóta elkészült az első forgalomba hozható változata.

Így csökkenthetők a külföldi mobiltelefon-használat költségei

Nyáron az iskolai szünidő és a szabadságok idején az év más időszakaihoz képest sokan a szokásosnál gyakrabban használják telefonjukat – külföldön is. Nekik segít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fogyasztói tudatosságot támogató programjának animációs filmje: a négy fős család legfiatalabb tagjának útmutatásai hasznos tanácsokkal látják el az utazókat.

Árnyékban napozva

Nyaralunk. Lehúzott redőny, kihalt udvar csábítja a rosszban sántikálót. Tessék jönni, nem vagyunk itthon! Szirének zenéje ez, még a botfülű gazember is hallja. A családi házak őrkutyája boldogan csahol, ha a sok táp után végre valaki husival kínálja. Befalja, az altató, a méreg hamar hat. Olykor a szpré is megteszi. Csak maradjon nyugton az a dög.  

A Kaspersky Lab bemutatta a windowsos számítógépekre ingyen letölthető biztonsági megoldásának, a Kaspersky Security Scan-nek legfrissebb verzióját. A szoftver nemcsak a rosszindulatú szoftvereket és az operációs rendszer beállításaiban rejtőző sebezhetőségeket ismeri fel, hanem tanácsokat is ad használóinak az azonosított probléma megoldására.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >