Címke: biztonság

Csakazértis XP-támogatás – rendszervédelem ingyen, frissitések nélkül

Miután a Microsoft megszüntette az XP operációs rendszer támogatását, vállalatok, szervezetek és egyéni használók számítógépeit nagy veszélyek fenyegetik. Az operációsrendszer-váltás (migráció) mindenekelőtt a kórházak számára a legnehezebb. A speciális műszerekhez, gépekhez nincsenek ugyanis Windows 7-es meghajtók. Ma még az államigazgatásban is számtalan végpont használnak XP-t, mivel alkalmazásaik kizárólag ezzel az operációs rendszerrel működnek.

Szüntelen védelem IT-eszközökhöz

Szünetmentes tápegységeinek (UPS) új sorozatát mutatta be az energiagazdálkodással foglalkozó Eaton. Az 5E UPS széria tagjai egyszerűen telepíthetők az 500–2000 VA (watt) teljesítmény-tartományban, emellett a készülékek, miután meglehetősen kompakt kialakításúak, kevés helyet foglalnak. Asztali pc-k, munkaállomások, hálózati tárolóeszközök, üzleti terminálok, telefonközpontok és hasonlók védelmét egyaránt szolgálják.

Eszmecsere a jövő munkahelyéről, a jövő munkavállalójáról

Alapvetően megváltoznak a következő nemzedékek munkavégzésének körülményei – hangzott el egy mai sajtóbeszélgetésen. Az eszmecserét a Magyar Telekom szervezésének köszönhetően az Ustream élő adásán keresztül is nyomon követhették a HR-portálon az érdeklődők.

Küszöbön az okos eszközök éve

Egyre nagyobb mennyiségben és választékban árasztják el a világot az okostelefonok és táblagépek. Az új „divathoz” alkalmazkodó F-Secure (hazai képviseletét az ajkai Yellow Cube cég látja el) új termék sorával állt elő, amelyekkel biztonságosan használhatók a mobil eszközök.

Mobil nyelvtanár a MOHAnet-től

Bár nevében ott a „moha”, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. nem engedheti meg, hogy kezdeményezései, ötletei, törekvései valaha is bemohosodjanak. Alapító vezetője, Havasi Zoltán vezérigazgató újságírók előtt elmondta, hogy a Family Lifepack, a Mobilgondozás és a MobileTrack partnerprogramjai, termék- és szolgáltatáscsomagjai három területen kínálnak megoldást, miután a családok védelmére, az egészség- és gépjármű-felügyeletre nyílik lehetőség általuk.

Alapvető gyermekjog a biztonság az interneten is

Az internet túl nagy, ezért mi a kicsikkel vagyunk – mondta ma délelőtt Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója. Már csak azért is ez a kötelességünk – tette hozzá Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottságának újdonsült igazgatója –, mert ők a legvédtelenebbek a világháló mélységesen mély bugyraiban lakozó és lesben álló cyberbűnözőkkel szemben. Ma különösen időszerű a gyermekeink védelméről nem csupán beszélni, hanem tenni is lányaink, fiaink biztonságáért. November 20-a a gyermekjogok világnapja.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >