ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: biztonsági tanács

Titokban ezreket akasztatott föl a szíriai kormány a Saydnaya börtönben

Az Amnesty International most közzé tett, sokkoló jelentése szerint a szíriai kormány tömegével akasztatott fel embereket a Saydnaya börtönben 2011–15 között hetente gyakran kétszer is, nem ritkán ötvenesével. Öt év alatt 13 000 embert, főleg kormánykritikus civilt gyilkoltak meg titokban a saydnayai börtönben.

Ki lesz az ENSZ következő főtitkára?

Az ENSZ hivatalos szervei az ENSZ Társaságok Világszövetségét (WFUNA) kérték fel, hogy az új ENSZ-főtitkár megválasztását megelőző, a Biztonsági Tanácsban a jelöltekről történő próbaszavazások eredményeit nyilvánosságra hozza. Az információt prof. emer. dr. Gömbös Ervin, a WFUNA végrehajtó bizottságának tagja bocsátotta szerkesztőségünk rendelkezésére.

A szír kormány bombázza és éhezteti a saját lakosságát

Az Amnesty International által a legújabb genfi béketárgyalások során ma nyilvánosságra hozott új videó brutális őszinteséggel mutatja be az ostrom alatt álló, a szír kormány hordóbombái által szüntelenül sújtott, Damaszkusz melletti Daraja városában uralkodó rémisztő valóságot. A szervezet reményei szerint a szemtanúk által készített sokkoló felvétel arra ösztönzi majd a nemzetközi közösséget, hogy még erőteljesebben követelje a szír kormánytól: gondoskodjék az azonnali életmentéshez szükséges humanitárius segítséghez hozzáférésről Daraja és minden ostrom alatt álló terület számára.