ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: biztonságos internet

Együtt a mostaninál jobb, biztonságosabb internetért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére hatóságok, informatikai vállalatok, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a biztonságos internet napja alkalmából felhívják a figyelmet a mostaninál biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.

Százezrek a Gyermekmentő Szolgálat kettős gyermeknapján

László Attila koncertjén rajongói együtt énekeltek, táncoltak a művésszel, a koncert után közös fényképezésre is lehetőség nyílt. Ezzel a zenei programmal záródott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a fővárosi önkormányzat közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénye a pesti Városligetben. A hétvégén rengeteg színes, vidám program várta a gyerekeket, családokat: színpadi műsorok, kézműves-foglalkozások, vetélkedők, ügyességi és sportversenyek, arcfestők, ugrálóvárak... 

A biztonságos internet napja: február 9.

Bár a gyermekek és intézmények többsége persze helyesen használja az internetet, főleg tanulásra, szórakozásra, az itthon és a nagyvilágban nemrég történt szomorú esetek rávilágítanak arra, hogy súlyos gondok vannak a fiatalok internetezési szokásaival. Mind több az internetes zaklatás már az általános iskolákban is.

Symantec-támogatás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára nyújtott anyagi támogatást a Symantec. A világcég budapesti partnerkapcsolati rendezvényén Mark Nutt, a Symantec európai, közel-keleti és afrikai értékesítési partnerekért felelős alelnöke 10 ezer dollárt adott át a szolgálatnak. A tetemes összeget jelképesen Antalóczy Attila, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnökének vette át. A pénz egyik felét a szervezet a biztonságos internet programjára, másik felét az egészségügyi célra költik.

A még biztonságosabb internet napja

A világ népességének harmada internethasználó, sokan közülük azonban nincsenek tisztában a világháló veszélyeivel. „A biztonságosabb internet napjának” célja, hogy felhívja a figyelmet az internetezéshez kapcsolódó kockázatokra, és segítsen az elkerülésükben.

Megkezdődött "a legjobb európai gyermekbarát tartalom" verseny

Az Európai Bizottság Safer Internet programjának részeként, az Insafe hálózat támogatásával másodszor rendezik meg "a legjobb európai gyermekbarát tartalom" díjért folytatott versenyt az Európai Unió tagállamainak többségében, továbbá Izlandon, Norvégiában és Oroszországban.


1 2   >