ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: botrány

Gábor Zsazsa – Hollywood

Néhány héttel századik születésnapja előtt távozott az élők sorából Gábor Zsazsa (1917–2016) magyar születésű amerikai filmsztár. A Golden Globe-díjas színésznő Gábor Sári néven, Budapesten indult neki eseménydús életének, s 1936-ban már Miss Hungaryként kezdhette építeni nem mindennapi karrierjét.

Disznóság jelen időben

A disznó nem főnév, a disznó maga a jelző. Olyan, mint a feketeseggű, az illiberális vagy a vörös. Szóval a disznó most jelez valamit Azt, hogy hálátlan. Eddig csak zabált, most már piszkoskodik. Fütyül a kondására. Pfujol, hangoskodik, a hangzavarban még a röfögés sem hallatszik.

Magyarország sereghajtó az unión belül a sajtó szabadságát tekintve

A The New York Times/The Washington Post/AP egybehangzó jelentése arra hívja fel a figyelmet, hogy a Népszabadságot csupán pár nappal azután zárták be, hogy a lap igen nagy horderejű leleplezéseket közölt vezető kormánypárti politikusokról. A történteket az összes (ellenzéki) politikai párt elítélte, azzal vádolta meg a hatalmat, hogy megpróbálja kiterjeszteni uralmát a média fölött. Szombaton este ezrek tüntettek a sajtószabadság és az újság mellett. Sokan rámutatnak az időzítésre, hiszen a döntés éppen akkor született meg a felfüggesztésről, amikor a Népszabadságban több összeállítás is rávilágított a legfelső szintű korrupcióra, ideértve Rogán Antal extravagáns helikopterútját és Matolcsy György személyes botrányát.

Horvátország elfordulhat a populista illiberalizmustól – Ausztriában is csökken a bankadó

Megfigyelők szerint a horvát kormánykoalíció nagyobbik pártja a frissiben megválasztott új vezetővel az élen búcsút kíván inteni a populista illiberalizmusnak, amely pedig terjedőben van Közép-Európán belül – írja a Financial Times. Andrej Plenkovics, az Európai Parlament tagja, volt diplomata két napja vette át a Tudjman alapította HDZ (—> Horvát Demokrata Közösség —> Hrvatska demokratska zajednica) irányítását, és azonnal arra szólította fel a konzervatívokat, hogy hajtsanak végre stratégiai fordulatot. Kerüljék a szélsőséges megnyilvánulásokat, illetve a populizmust.

Csalásbotrány miatt távozik a vezetőség

Szuzuki Oszamu elnök-vezérigazgató lemond a vezérigazgatói feladatköréről, az elnökit megtartja, Honda Oszamu alelnök teljes visszalépéssel vállalja magára a felelősséget a szabálytalanságok miatt. Az autógyár 26 modelljénél, összesen 2,14 millió autónál alkalmazott nem a japán szabványnak megfelelő eljárást a fogyasztási értékek meghatározására. A trükközések miatt az egész cégvezetés fizetését csökkentik. Szuzuki Oszamu 56 évet töltött a cégnél, az alapító unokáját vette el feleségül.

A Fidesz-hívek szerint is szélsőséges mértékű a korrupció – Matolcsy mondjon le!

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, május 12–17. között, 1050 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a Magyar Nemzeti Bank és az alapítványai körüli botrányt és korrupciógyanús ügyeket, illetve megítélésüket a nyilvánosságban.


1 2 3   >