ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: brazília

Megváltó Krisztus piros–fehér–zöldben – Rio de Janeiro

Tegnap, december 30-án egy órára piros–fehér–zöldbe öltözött a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra, elismerve hazánknak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, illetve a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez.

Olimpia a Zika-vírus árnyékában – információk a kiutazóknak

Több mint száz éve övezi hatalmas érdeklődés az ötkarikás játékokat, ám a mostani izgalmak merőben eltérnek az eddigiektől. Bár Brazília nem mondta le az augusztusban kezdődő olimpia megrendezését a veszélyes Zika-vírus miatt, ám az élsportolók közül jó néhányan nem mennek el Rióba.

Áram száguld a Rio Madeirán

Az energetika és az automatizálás területén vezető vállalat, az ABB Brazíliában üzembe helyezett „Rio Madeira” nevű nagyfeszültségű egyenáramú (HVDC) átviteli hálózata 2400 kilométeren szállít majd 3150 megawatt villamos energiát. Az ABB műszaki újítása a nagyfeszültségű egyenáramú (HVDC) kábel, amely az átviteli kapacitást több mint megkétszerezi, 2600 MW-ra növeli. Az ABB-t az innováció révén ismételten a világ 100 vezető újítója között tartják számon.

Internet-ígéretek és valóság – világelső brazilok

Hazánkban az ígérthez képest 100,34 százalékban teljesülnek a letöltési sebesség mutatói, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatók bizonyos mértékben még jobb szolgáltatást is nyújtanak annál, mint amiről az előfizetők vásárlás előtt értesülhetnek. Ezt egyetlen másik európai ország sem mondhatja el magáról. Épp ellenkezőleg, a nyugati országokban jelentősen kisebb mértékben teljesülnek a szolgáltatók ígéretei Magyarországhoz képest – adta hírül az Internetet.hu távközlési összehasonlító portál.

Halál vár az Amazonasra? – petíció az őserdőkért

Összefogott a világ három nagy természetvédelmi és érdekképviseleti szervezete, hogy egy soha nem látott méretű, 22 millió embert maga mellé állító kezdeményezéssel szálljon síkra az Amazonas őserdejének megmentéséért. A WWF, a Greenpeace és az Avaaz petícióban szólítja fel Dilma Rousseff brazil elnököt az ország kormánya által elfogadott erdőtörvény vétójára.

Világszerte hiányzik a képzett munkaerő

Nemzetközi munkaerő-piaci vizsgálat szerint a magas munkanélküliség ellenére számos vállalkozás nem tudja 
betölteni nyitott pozícióit, mivel az álláskeresői oldalról hiányzik a jól képzett, tapasztalt munkaerő. Az olyan 
országokban, mint Japán, India, Brazília vagy Ausztrália lenne a legnagyobb igény a munkavállalók képzettségére.


1 2   >