ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: civil társadalom

Davosi fórum: a negyedik ipari forradalom küszöbén

Itthon alig vesznek róla tudomást, de minden év elején egy hétig a világ figyelme Davosra összpontosul. A vendéglista idén is önmagáért beszélt: negyven állam- és kormányfő, tíz jegybanki vezér, sok száz kormánytag (köztük Joe Biden amerikai alelnök és John Kerry külügyminiszter), még több üzleti vezető a General Motorstól a Microsoftig.

Áldatlan szövetség formálódik az uszító Orbán és Kaczynski között

Brüsszelben hangsúlyozzák, hogy Lengyelország ügyében egyhangú állásfoglalás született, azaz a határozatot megszavazta Navracsics Tibor is. Ő ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy itt csakis szigorúan vett jogi eljárásról lehet szó, nehogy a lengyel lakosságot az EU ellen hangolják. Hírek szerint ugyanakkor kijelentette, hogy Magyarországon a korábbi szerződésszegési procedúrákat kihasználva egyesek Európa-ellenes hangulatot keltettek – tudósít a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kilencvenmilliárd euró a társadalmi integrációra, a diszkrimináció elleni küzdelemre

A Bizottság a ma közzétette éves jelentését a tagállamok romaintegrációs helyzetéről. A dokumentum fő tanulsága az, hogy a romák társadalmi beilleszkedésével kapcsolatos folyamatos előrelépések ellenére az uniós országoknak további erőfeszítéseket kell tenniük.