16. AV Trend & Hifi Show

Címke: csökkenés

Fogyasztói árak: 06%-os csökkenés márciusban

Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 0,6%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt. Ez időszak alatt leginkább a háztartási energia és az üzemanyagok ára csökkent. A tartós fogyasztási cikkek, valamint a ruházkodási cikkek ára szintén mérséklődött, a szolgáltatások és a szeszes italok, dohányáruk drágultak. 2015. január–márciusban a fogyasztói árak átlagosan 1%-kal voltak alacsonyabbak, mint az előző év azonos időszakában.

Ipari termelői árak, 2015. február: 3,2%-os csökkenés

Az export- és a belföldi árak változásának eredményeként az ipari termelői árak 2015 februárjában átlagosan 3,2%-kal csökkentek 2014 azonos hónapjához képest. Ezen belül a belföldi értékesítés árai 4,7, az exportértékesítésé 2,3%-kal mérséklődtek. 

Decemberben is csökkent az építőipari termelés

Tavaly decemberben az építőipar termelése 2,2%-kal alacsonyabb volt a 2013. decemberinél. Az épületek építmény-főcsoportban a termelés 4,9%-kal csökkent, az egyéb építmények esetében 1,2%-kal nőtt. Az év egészében a termelés 14,2%-kal magasabb volt, mint 2013-ban. Ezen belül az épületek építése 4,2, az egyéb építményeké 24,8%-kal bővült. Az építőipar termelői árai 2014-ben átlagosan 2,1%-kal emelkedtek.

A statisztika szerint: januárban 1,4%-kal csökkentek a fogyasztói árak

Januárban a fogyasztói árak átlagosan 1,4%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt. Ezen időszak alatt jelentősebb mértékben az üzemanyagok és a háztartási energia ára csökkent. Az élelmiszerek, a ruházkodási, valamint a tartós fogyasztási cikkek ára szintén mérséklődött, míg a szolgáltatások és a szeszes italok, dohányáruk drágultak.

Javuló uniós gazdasági kilátások, Magyarországon lassulhat a növekedés

Az Európai Bizottság téli gazdasági előrejelzése szerint 2007 óta első alkalommal lehet arra számítani, hogy idén az EU összes tagállama növekedést mutat. A várakozások értelmében 2015 során a gazdasági tevékenységek unió-szerte némileg fellendülnek, és ez a tendencia jövőre tovább javulhat.

Csökkentek/emelkedtek az ipari termelői árak novemberben

A belföldi és az exportárváltozás következtében az ipari termelői árak 0,4%-kal csökkentek 2014 novemberében az előző hónaphoz képest. Az energiaszektor és a feldolgozó-ipari ágazatok árai is mérséklődtek, utóbbin belül leginkább a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás, a vegyi anyag, termék gyártása és a gép, gépi berendezés gyártása ágazatokban estek az árak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >