15. AV Trend & Hifi Show

Címke: csökkenés

Augusztusban 3,3%-kal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

Augusztusban a mezőgazdasági termelői árak 3,3%-kal mérséklődtek az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezen belül a növényi termékek ára 4,9, az élő állatok és állati termékeké 0,8%-kal csökkent. Az állati termékek ára 3%-kal volt magasabb a tavaly augusztusihoz képest. A tojás ára 3,7, a tej termelői ára 2,6%-kal nőtt.

Szeptemberben észrevehetetlenül csökkentek a fogyasztói árak

Szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,5%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt. Ezen időszak alatt a háztartási energia, a tartós fogyasztási cikkek, az egyéb cikkek, üzemanyagok, valamint a ruházkodási cikkek ára csökkent, mialatt az élelmiszerek, a szolgáltatások és a szeszes italok, dohányáruk drágultak.

Júliusban 5,1%-kal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

Ez év júliusában a mezőgazdasági termelői árak 5,1%-kal mérséklődtek az előző év azonos időszakához mérten. Ezen belül a növényi termékek ára 8,4%-kal csökkent, az élő állatok és állati termékeké 0,4%-kal növekedett.A gabonafélék ára 5,6%-kal csökkent tavaly a júliusihoz mérten. A búza betakarításával és értékesítésével az árak csökkentek, de az árszintje 4,6%-kal az előző évi ár felett volt. A kukoricánál 10%-os árcsökkenést lehetett mérni.

Júniusban 9,8%-kal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

Az előző év azonos időszakához mérten 9,8%-kal mérséklődtek a mezőgazdasági termelői árak 2014 júniusában. Ezen belül a növényi termékek ára 15,8%-kal csökkent, az élő állatok és állati termékeké 1,9%-kal növekedett. Január–júniusban a mezőgazdasági termelés ráfordítási árszintje 4,4%-kal maradt el az egy évvel azelőttitől.

Májusban 9,2%-kal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

A mezőgazdasági termelői árak 9,2%-kal mérséklődtek 2014 májusában az előző év azonos időszakához mérten. Ezen belül a növényi termékek ára 14,8%-kal csökkent, az élő állatok és állati termékeké 2,2%-kal növekedett. A gabonafélék ára 17,0%-kal, az ipari növényeké pedig 11,8%-kal volt alacsonyabb az egy évvel azelőttinél.

A statisztikai hivatal jelenti: 3 hónapja csökkennek az ipari termelői árak

Májusban a belföldi- és az exportár-változás eredőjeként az ipari termelői árak átlagosan 0,8%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest. Az élelmiszeripart kivéve minden ágazatban mérséklődtek az árak, legnagyobb mértékben a feldolgozó-ipari ágazatokon belül a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban és a gyógyszergyártásban, valamint az energiaszektorban. – Májusban az ipar forintban mért exportértékesítési és feldolgozó-ipari árai egyaránt 0,7%-kal csökkentek az előző hónaphoz mérten. Ebben a hónapban is minden ágazatban mérséklődtek az árak a feldolgozó-iparon belül. Legnagyobb mértékben a gyógyszergyártás (1,4%), a textil- és bőripar, a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás és a kohászat, fémfeldolgozás (mindhárom 1,0%) ágazatokban estek az árak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >