ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: csőd

Csőd! Megindultak az Astra ügyfelei

Alig 12 óra alatt már több ezer Astra-ügyfél kezdeményezte biztosítójának cseréjét azok után, hogy a csődhelyzetben lévő biztosító kihirdette: mégis elengedi mintegy 200 ezer ügyfelét, akinek alig két hete van a fizetésképtelen biztosító elhagyására, ám kap hozzá segítséget – áll a Biztosítás.hu online alkusz közleményében.

Csődöt mondott a magyar menekültpolitika – elhallgatják: a migránsok gyorsan továbbállnak

A berlini fal utáni nemzedék ismét falakat épít, lásd Bulgáriát és Calaist, Magyarország pedig megerősíti a határát Szerbia mentén, hogy bezárja kapuit a menekültek és gazdasági bevándorlók előtt. Olyan küzdelem ez, amelyben a magyarok rövidtávon győzhetnek ugyan, ám amelyben Európa vereségre van ítélve, amíg nem hajlandó szembenézni a válság igazi méreteivel. – A második világháború óta nem érkeztek ennyien, a többség odahaza nem kért a háborúból, a szélsőségből, a zsarnokságból.

Neo FM-csődeljárás: közel 800 millió forintra nőtt a tartozás

"Újabb 150 millió forintos követelést jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Neo FM elleni csődeljárásban, mert július közepén lejárt az aktuális médiaszolgáltatási díj fizetési határideje. A rádió most sem fizetett. A rádiót működtető üzleti vállalkozás tartozása ezzel 770 millió forintra nőtt. Az NMHH mindent megtesz a napról napra halmozódó köztartozás behajtása érdekében.

Felszámolási csúcs: holnap a tízezredik

Negatív rekordot döntve, az idén már június első napjaiban átlépi a tízezres határt az éven belül közzétett felszámolások száma – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Tavaly július 7-én hirdették ki a tízezredik felszámolást, ez évben várhatóan holnap. Májusban megdőlt a felszámolási rekord, és csúcson van a végelszámolási index is.

Egyre több fizetésképtelenségi eljárás

Minden bizonnyal a következő időszakban is marad a küszködés a magyar gazdaságban, s együttvéve nem várható a fizetésképtelenségi eljárások számában radikális változás. A Coface Hungary nemzetközi hitelbiztosító legfrissebb elemzéséből kiderül: az idén az első negyedévben csaknem negyedével nőtt az eljárások száma a tavalyi első negyedévi, már akkor is aggasztó tényhez mérten. A kormányzati intézkedések sem segítették a kockázatok mérséklődését. Emellett megjelentek új kockázati elemek is.

Végelszámolási hullám a kkv-ágazatban

Az idei első negyedévben 5828 céggel szemben indult felszámolási és 9048-cal szemben végelszámolási eljárás. Ez 33, illetve 54 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest. Immár ötödik negyedéve folyamatosan emelkedik a felszámolások és a végelszámolások száma Magyarországon és semmi jele annak, hogy ez a trend megfordulna.


1 2 3 4   >