ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: családi pótlék

Menekültek: elmarasztalta Magyarországot az Európai Emberi Jogi Bíróság

A legtöbb országban a mai ugyanolyan szürke munkanap, amilyen csak egy szerda tud lenni, de nem csupán Magyarország kivétel a nemzeti ünnepével, hanem például Hollandia is, ahol ma tartják a parlamenti választásokat. A véleményalakító európai média több előzetesen írásban járja körül a témát, azt, hogy az idei esztendő három fontos európai választása közül időben ez az első, és bár súlyában talán a legkevésbé fontos, a példa ereje okán mégis meghatározó jelentőségű lehet.

Siralmas: Magyarország keveset költ szociális célokra

A szociális kiadások területén „világbajnokok” a franciák, akik a nemzeti össztermék 32 százalékát költik ilyen célokra, a második helyen a finnek találhatók (31%). Egy OECD-felmérés szerint Ausztria feljött a harmadik helyre, a GDP 28 százalékát fordítja olyan területekre, mint az egészségügy és a családi pótlék. Magyarország valamivel alatta marad az OECD átlagának. Az osztrákokat a rangsorban a svédek, a németek és a japánok követik. Szembetűnő, hogy ezredforduló után, Magyarország kivételével, szinte mindenütt nőttek a szociális célú kiadások. Az OECD-átlag 3 százalék.

Óvodáztatáshoz kötött családi pótlék

Kötelező óvodáztatáshoz köti a kormány a családi pótlékot 2016. január 1-jétől – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a kormany.hu-val. Novák Katalin kiemelte: 20 nap igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlék folyósítását szüneteltetik. Az intézkedés által vélhetően az óvodákban is csökken majd az igazolatlan hiányzások száma.

A stadionokra szánt pénz töredékéből megszüntethető a gyermekéhezés

Haragszom Orbán Viktorra, mert elfelejtette, hogy ő honnan jött - mondta Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdán. Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: „Orbán Viktor rendszerének legnagyobb szégyene”, hogy esténként csaknem félmillió gyermek fekszik le üres gyomorral.

Iskolakezdési támogatás – adózni kell utána

Az iskolakezdési támogatás a gyermekek beiskolázásához nyújt segítséget a szülők számára. Felhasználható a tanév első napját megelőző és követő 60 napon belül. Ez azt jelenti, hogy a héten már elindulhatnak a szülők a törvényben meghatározott ruházati termékek, taneszközök és tankönyvek megvásárlására. 

„Ha hozzám jössz, tovább élek” – jobbak a családos férfiak életkilátásai

A házas férfiak esélye arra, hogy megérjék 69. születésnapjukat, a magányosokkal összevetve, háromszor nagyobb. Mindamellett a jó házasság még ennél is jobb védettséget nyújt – még akkor is, ha esetleg egyéb tényezők (például dohányzás, alkoholizálás, elhízás) rontják az életkilátásokat. A gyermekekkel való jó kapcsolat szintén komoly egészségvédő tényező – hangzott el egy mai tájékoztatón.