ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: cselekvési terv

Nyitottak az uniós pénzügyi szolgáltatások a magyarok előtt

Az Európai Bizottság ma cselekvési tervet terjesztett elő azzal a céllal, hogy az európai fogyasztóknak még nagyobb választék álljon rendelkezésükre, és unió-szerte hozzáférhetőbbek legyenek a pénzügyi szolgáltatások. A mai bejelentés központi kérdése a technológia, mivel az innovatív internetes szolgáltatásokkal a fejlődés útja a pénzügyi szolgáltatások integráltabb piaca felé terelődik.

Új uniós cselekvési terv a kábítószerek ellen

Az Európai Bizottság ma új cselekvési tervet terjesztett az Európai Parlament és a Tanács elé, mely a 2017–2020-as időszakra fokozott uniós fellépést irányoz elő a kábítószer-használat és a kábítószer-kereskedelem ellen. Az EU 2013 és 2020 közötti időszakra vonatkozó kábítószer-ellenes stratégiájára.

Ma nyilvánosságra hozták a digitális megújulás 2010–14-re szóló cselekvési tervét. Bemutatásakor elhangzott: a digitális megújulás egyik fő letéteményese a teljes szélessávú lefedettség elérése lesz, amit az internethez való hozzáférés végett, a digitális esélyegyenlőség jegyében minél előbb meg kell valósítani az ország egész területén. Ez azt a célt szolgálja, hogy egymilliónál is több új, a digitális világgal korábban még nem ismerkedő polgár is nyitottá váljék az infokommunikáció által nyújtott szolgáltatásokra.

A dokumentum itt tanulmányozható.