ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: dízelmotor

Csökkent a győri Audi teljesítménye tavaly

Tavaly csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye: 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-t. Az Audi a múlt nyár végén jelentette be: ideiglenesen, amíg nem kezdik el a Q3-as modellt gyártani, átcsoportosítja 850 munkatársát, decembertől három műszakról átállt a kétműszakos munkarendre, 550-en a pozsonyi gyárba járnak dolgozni, 300 dolgozó pedig a motorgyártásban kapott munkát.

Száguldva fejlődő világ – az Audinál is

Valamikor, a kilencvenes években, amikor az autóiparban új lendületet adtak a dízelmotoroknak, és meg akarták győzni a világot, hogy indulnak hidegben is, nem is zajosak, jó a fogyasztásuk, akkor az Opel kommunikátorai azt találták ki, hogy meghívnak újságírókat mindenfelől a nagyvilágból, és megmutatják remek konstrukciójukat. Akkoriban az autózási szakíró kollégám nem ért rá, hát engem kért meg, ugyan nézzem már meg, mit mutatnak a németországi Opel-gyárban.

Születésnap: 125 éves a Scania

Az idén ünnepli a Scania fennállásának 125. évfordulóját. A folyamatos fejlődést produkáló, kezdetben vasúti vagonokat készítő, magántulajdonú svéd cég az alapításától (1891) a jelenlegi már hálózatba kapcsolt járműveket gyártó vállalatig tartó történetében sikerrel állt ellen számos pénzügyi nehézségnek és ellenséges felvásárlási kísérletnek.

A világ első, gázüzemű Euro 6-os tehergépjárműve

A Scania elkészítette és átadta a megrendelőnek az első, már az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normának megfelelő gázüzemű járművét. A vásárló a Bring Logistics, a skandináv szállítmányozási piac egyik fontos szereplője; az ő törekvése, hogy a legújabb környezetvédelmi megoldásokat kínálja ügyfeleinek. 

Audi Hungaria: az eddigi legjobb év a motorgyártásban

Rekordot ért el a motorgyártásban  az Audi Hungaria Motor Kft. a 2012. üzleti évben. Tavaly összesen 1 915 567 (2011-ben: 1 883 757) motor és 33 553 (39 518) jármű hagyta el a gyártósorokat. A győri Audi 2012. december 31-én 8663 munkatársat foglalkoztatott.

Audi Hungaria: új, takarékos dízelmotor Az Audi Hungariánál 1,1 milliárd forintos beruházás eredményeként megkezdődött az új, rendkívül hatékony négyhengeres Common-Rail befecskendezésű dízelmotorok sorozatgyártása. Az 1,6 literes TDI-motort az Audi és a Volkswagen konszern több modelljébe építik be.