ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: demokratikus értékek

Norvég Civil Támogatási Alap: minden rendben – égés: a magyar hatóságok megszegték a megállapodásokat

A Norvég Civil Támogatási Alap hatékonyan és az előírásoknak megfelelően működik – áll a PKF Littlejohn könyvvizsgáló jelentésében. – Megnyugtató, hogy a könyvvizsgálat eredményei pozitívak – nyilatkozta Vidar Helgesen európai ügyekért felelős miniszter. Norvégia az Európai Gazdasági Térségen és Norvég Alapon keresztül olyan civil szervezeteket támogat, amelyek a demokratikus értékek és az emberi jogok érvényesülését kívánják előmozdítani Magyarországon. A Norvég Civil Támogatási Alap kerete 13,5 millió euró.

Magyarország uniós szavazati jogának megvonását javasolja a Financial Times

Magyarország uniós szavazati jogának megvonását javasolja vezércikkében a Financial Times, az alaptörvény-módosítások miatt. A tekintélyes gazdasági lap szerint Orbán Viktor a demokratikus értékeket fenyegeti, ezért Európának figyelmeztetnie kell, mivel járhat, ha kitart jelenlegi irányvonala mellett. A Human Rigths Watch neheztel az Európai Tanácsra, amiért olyan könnyen feladta a magyar kormánnyal a vitát médiaügyben. A Washington Post pedig a tegnapi klubrádiós ítéletről ír.

Európai Parlament: heves vita Orbán és a frakcióvezetők között

A szerda délutáni strasbourgi vita során több frakcióvezető szerint Magyarország kapcsán nemcsak egyes jogi és alkotmányos kérdésekről, hanem a demokratikus értékek aláásásáról kellene beszélni. Mások tiltakoztak ezen megállapítások ellen, és túlzónak tartották őket. Orbán Viktor kijelentette, hogy a Bizottság kifogásaira megtalálják a megoldásokat.