15. AV Trend & Hifi Show

Címke: demonstráció

Paks 2: a Greenpeace követeli a nyilvánosságot – látványos demonstráció

Tegnap a magyar nyilvánosság ismét az orosz sajtóból értesült, hogy Magyarország kormánya titokban, parlamenti felhatalmazás nélkül aláírta Oroszországgal a 10 milliárd eurós hitelről szóló szerződést a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatban. A Greenpeace Magyarország követeli: a kormány azonnal, még a választások előtt hozza nyilvánosságra a hitelszerződés teljes szövegét és az orosz–magyar megállapodás részleteit.

Éjszakai értékdemonstráció a Miskolci Egyetem fennmaradásáért

Egyedülálló módon állnak ki a Miskolci Egyetem sokszínűségének megtartásáért az intézmény oktatói, hallgatói és dolgozói: ma, június 17-én, hétfőn este 8 órától színes ismeretterjesztő előadásokkal, találmány-bemutatókkal és kulturális programokkal demonstrálják a miskolci universitas szerteágazó értékeit. A helyszín az Egyetemváros C/2-es épületének 34-es előadója lesz.

A hitelválság megoldását erő felmutatásával kell kikényszeríteni, nem tűrhető tovább a kormány időhúzó politikája, az emberek kilakoltatása és sorsukra hagyása. Utcai népi nyomással kell elérni, hogy Orbán Viktor kormányfő tárgyalóasztalhoz üljön a Magyar Szociális Fórum (MSZF) Róna Péter vezette küldöttségével, és átfogó megoldás szülessék a hitelkárosultak érdekében – értettek egyet kedd este azon a sürgős egyeztető tanácskozáson, amelyet a hitelesek érdekeit felkaroló társadalmi szervezetek és csoportok tartottak Budapesten.

Éhségmenet és hallgatói tiltakozás

Az Infovilág – a hiteles hírportál az alábbiakban kizárólag az MTI-tudósítóinak jelentései alapján, kommentár nélkül számol be az éhségmenet Budapestre érkezéséről és a Hallgatói Hálózat (HaHa), valamint a Középiskolai Hálózat (KiHa) demonstrációjáról. Szerkesztőségünk szívesen fogadja a ma délutáni, esti történésekkel kapcsolatos olvasói észrevételeket.

A Hallgatói Hálózat megállapodás-tervezetet nyújt be a felsőoktatás átalakítására

Felsőoktatási megállapodás-tervezetet nyújt be a Hallgatói Hálózat (HaHa) a decemberben megfogalmazott hat pontja alapján – jelentette be Maleczki Gergő, a HaHa aktivistája pénteken sajtótájékoztatón. Mint mondta, a megállapodást a felsőoktatást érintő kérdésekben az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum (OFEF) és az emberi erőforrások minisztere kötheti meg.

Februárban tarthat nagyobb demonstrációkat a Hallgatói Hálózat – ultimátum a kormánynak

Február 11-étől tarthat nagyobb demonstrációkat országszerte a Hallgatói Hálózat (HaHa), ha a kormányzat nem teljesíti korábbi, valamint a hétfőn megfogalmazott újabb követeléseiket. Erről a szervezet az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) bölcsészkarán mintegy kétszáz egyetemista, gimnazista és szülő részvételével tartott fórumán döntött hétfőn Budapesten. A válság tovább mélyült. A híresztelésekkel ellentétben semmi sem teljesült a hallgatók által elfogadott hat pontból, a kormány több egyetemet csőd közeli helyzetbe juttatott". (A kép illusztráció.)


1 2   >