ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: demonstráció

Jogvédő szervezetek az érvénytelen szavazás mellett kampányolnak

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Magyar Helsinki Bizottság munkatársai és önkéntései szavazófülkékkel kampányoltak a budapesti Kossuth téren, az Országháza előtt az érvénytelen szavazás mellett. A helyszínen felállított élethű urnák és szavazófülkék szakszerű használatával a szervezetek azt a tévképzetet oszlatták el, hogy az október 2-i népszavazáson nehéz érvénytelenül szavazni.

Tizennégymillió forintra perli az állam a Greenpeace-t és Kishantost

Holnap lesz az első tárgyalása annak a pernek, amelyet a magyar állam nevében eljáró Nemzeti Földalap-kezelő Szervezet (NFA) kezdeményezett a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Greenpeace Magyarország ellen. A perben az NFA egyebek közt annak a privát őrző-védő cégnek a költségeit akarja megfizettetni a két szervezettel, amelyet a vitatott kishantosi földbérleti pályázatok elleni békés és törvényes tiltakozások megelőzésére fogadott fel.

Kancellár asszony! Ez nem vicc! – A demokráciát nem lehet exportálni

A tegnapi magyarországi tüntetésekről és Merkel érkezéséről tudósítanak a külföldi lapok. Az újságok a demonstrálók tábláit idézik. A Financial Times pedig Gulyás Balázs szavait, mely szerint a magyarok többsége Európát pártolja, és nem örül a Putyin-barát irányzatnak. A Frankfurter Allgemeine Zeitung megjegyzi: a német gazdaság abban reménykedik a Merkel-út kapcsán, hogy Magyarország kiszámíthatóbb lesz. A Die Welt című német konzervatív lap vasárnapi számában megjelent kommentárjában Paul Lendvai egyértelmű nacionalistának nevezi Orbán Viktort, akinek irányításával Magyarország aggasztó módon Európa- és Amerika-ellenes vonalra áll rá. 

Orbánék számára a megsemmisítendő célpont a nyugati demokratikus modell

Az biztos, hogy az amerikai korrupciós vád és az új adó együtt politikai vihart kavart. Ám az ellenzék megosztott, nincs olyan vezetője, aki megkérdőjelezhetni Orbán hatalmát. „Budapesti ősz: a demokrácia kiüresítése Európa szélén” címmel közöl a brit Guardian hosszú elemzést Magyarországról, mindjárt az elején kiemelve, hogy Orbán Viktor a szabályok átírására használja fel hatalmas többségét, csak éppen nem az ország érdekében. Az állapotok bemutatását a riport a kishantosi biogazdaság bosszúból végrehajtott felszámolásával kezdi.

Paks 2: a Greenpeace követeli a nyilvánosságot – látványos demonstráció

Tegnap a magyar nyilvánosság ismét az orosz sajtóból értesült, hogy Magyarország kormánya titokban, parlamenti felhatalmazás nélkül aláírta Oroszországgal a 10 milliárd eurós hitelről szóló szerződést a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatban. A Greenpeace Magyarország követeli: a kormány azonnal, még a választások előtt hozza nyilvánosságra a hitelszerződés teljes szövegét és az orosz–magyar megállapodás részleteit.

Éjszakai értékdemonstráció a Miskolci Egyetem fennmaradásáért

Egyedülálló módon állnak ki a Miskolci Egyetem sokszínűségének megtartásáért az intézmény oktatói, hallgatói és dolgozói: ma, június 17-én, hétfőn este 8 órától színes ismeretterjesztő előadásokkal, találmány-bemutatókkal és kulturális programokkal demonstrálják a miskolci universitas szerteágazó értékeit. A helyszín az Egyetemváros C/2-es épületének 34-es előadója lesz.


1 2   >