ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: diákok

Építs saját holdjárót!

Áprilisban rendezi első közös foglalkozását a Puli és a Makerspace.hu csapata, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával a kalandozni vágyó 10–14 évesek. A résztvevők megépítik saját, működő holdjáró-modelljüket, amellyel különleges feladatokat is el kell végezniük az újdonsült robotépítőknek. (Képek: Gyarmati László/InterfeszPress)

Ma gyászol az ország

A kormány szombati döntésének megfelelően nemzeti gyásznapot tartanak ma a péntek éjjel Verona közelében történt autóbuszbaleset áldozatainak emlékére; az Országház előtt reggel Magyarország lobogóját ünnepélyes külsőségek között, katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbocra eresztik.

Az Oracle 1400 millió dollárral támogatja a számítástechnika-oktatást az EU-ban – hazánk is kedvezményezett lehet

Az Európai Unió és a DIGITALEUROPE szövetség mától működteti a „digitális szakértelem és munkahelyek koalíciót”, amely egy sokszereplős partneri együttműködés a számítástechnika és a programozási ismeretek támogatására az európai munkaerőpiac minden szintjén.

Alcatel Plus 10: Megéri az árát!

Kihaltak a netbook-ok, itt vannak helyettük a „2 az 1-ben” kütyük. Mint például az Alcatel masinája, a Plus 10 (kétszer is 10: tíz hüvelyk a képátlója és Windows 10 az operációs rendszere), amelyet a minap mutattak be a magyar szaksajtónak. Különösebb érzelmi megrázkódtatást nem okozott a mindössze 85 dekás gépecske, de ez nem jelenti azt, hogy nem jó. Sőt!

Kaczynski új "varsói szerződést" ácsolgat románokkal, bolgárokkal a V4-ek kebelében?

The New York Times szerkesztőségi állásfoglalása zavaró időzítésnek minősíti a sajtószabadság szempontjából, hogy az Európai Parlament éppen most erősítette meg a vállalatok üzleti titkainak védelmét, jóllehet, másfél hete a panamai offshore-botrány bizonyította, hogy a gazdasági disznóságok leleplezésében mennyire fontosak az újságírók és forrásaik. A fő gond az, hogy az uniós szabályozás az oknyomozó sajtómunkásokra és súgóikra hárítja a bizonyítás terhét, ha céges, illetve gazdasági visszaélések feltárásáról van szó. 

Le a cipővel! – vidékjáró családi fesztivál

Egyedülálló rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők április 15–17. között a pesti, városligeti Napozóréten. Az ország legizgalmasabb téli-nyári kikapcsolódási lehetőségei mutatkoznak be egy helyszínen, egy időben. A Le a cipővel! Vidékjáró Családi Fesztivál eseményt a Vidékjáró Kft. kezdeményezte alapítványokkal, civil szervezetekkel, alkotó közösségekkel összefogva.


1 2 3 4 5 6   >