ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: dohányzás

Átalakuló drogfogyasztás, új kihívások

A dizájner drogok néhány évvel ezelőtti megjelenése és elterjedése teljesen megváltoztatta a drogfogyasztási szokásokat, új kihívások elé állítva nemcsak az addikcióval foglalkozó szakembereket, hanem a társadalomtudósokat is. Amíg az általános kilátástalanság nem változik, addig továbbra is csak az lesz a cél, hogy az érintettek a szerek segítségével „kiszálljanak”. Az általánosan rossz fizikai és mentális állapot a droghasználat melegágya.

Magyar találmánnyal látványosan mérsékelhetőek a dohányzás káros hatásai

Optimum Filter néven egy magyar kutatócsoport újfajta füstszűrőt fejlesztett ki, amely nagymértékben csökkenti a szervezetbe jutó dohányfüst káros és rákkeltő hatásait. A filterben szereplő szűrőanyagok nemzetközi szabadalmaztatása megkezdődött, az egyik kombináció szabadalmát most fogadták el a hetvenedik országban.

A magyar férfiak negyede, a nők harmada dohányzik

Az Amerikai Rákellenes Társaság éppen negyven esztendővel ezelőtt közzétett ötlete alapján vált minden november harmadik csütörtökje füstmentes nappá. Láncdohányos, erős dohányos, kocadohányos, passzív dohányos, társasági dohányos − ők mindannyian érintettek a dohányzás következményeiben. Mi a jellemző, például, a munkahelyi dohányzásra?

A szív nem felejt! – nem csak a tüdőt teszi tönkre a dohányzás

Magyarországon évente egy kisvárosnyi lakosság hal meg a dohányzás következtében. Elsősorban a középkorúakat, a 40–50 éveseket érintik a cigarettázás okozta tragédiák, s ha nem hódolnának káros szenvedélyüknek, akár húsz évvel is tovább élhetnének. Elgondolkodtató, hogy a 12–14 éves lányok hét, a fiúk tizenkét százaléka szívja-fújja. 

Hétpercenként érszűkület-halál

Harmadik alkalommal rendezi meg Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság az érszűkületnapot. A szervezők március 17-én 11–17 óra között, hat helyszínen, egész napos orvosi tanácsadással, boka-/karindex-méréssel, és pulzus-önvizsgálati oktatással várják az érdeklődőket.

Füst nélkül jövőre is

Az év vége mindig a visszatekintés, az év eleje pedig a fogadalmak ideje. Ilyenkor nagy tervekkel és örök érvényű elhatározásokkal indulunk neki az új évnek; az „új év – új élet” szellemében sokan fogadják meg, hogy szakítanak káros szenvedélyükkel és egészségesebb életet fognak élni.

 


1 2 3 4 5 6 7 8   >