ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: dollár

A forint teljesít a leggyengébben a régióban –  2,9%-kal növekedett fogyasztói árindex

Az utóbbi napokban a forint a leginkább gyengülő valuta a közép-európai régióban. Szerdán áttörte a 310 HUF/EUR árfolyam-határt, és csütörtök délután a 311 HUF/EUR árfolyamszint körüli értékre gyengült. Most a leggyengébb január vége óta. Nagy veszteségeket szenvedett el az amerikai dollárral szemben is.

Az euró stabil, az arany véd a kockázatok ellenében

Szenvedni fog a német gazdaság annak ellenére, hogy a versenyképessége kiváló. A német gazdaságra leselkedő veszélyeket azonban lehetetlen számszerűsíteni. Semmi jót nem sejtet az a tény, hogy Németország teljes exportjának csaknem ötöde irányul az USA-ba és az Egyesült Királyságba. Egyebek közt ezt mondja a majna-frankfurti székhelyű Allianz Global Investors befektetési igazgatója.

Trump ellenére: gyengülni fog a politikai bezárkózás és a szociális igazságtalanság

Derűlátó a következő éveket illetően a dániai székhelyű, nemzetközi befektetési bank és vagyonkezelő, a Saxo egyik vezére, fő befektetési igazgatója és stratégája. Steen Jakobsen szavai már csak azért is külön figyelmet érdemelnek, mert az alapblog.hu-nak adott előző interjúinak előrejelzései mind teljesültek. Jakobsen szerint a világgazdaságban – a Trump által megtestesített látszat ellenére – befejeződik a mélyülő protekcionizmus, a világkereskedelem csökkenésének érája, nem erősödni, hanem gyengülni fog a politikai bezárkózás és a megannyi mélyülő szociális igazságtalanság. Megint a nyitás, a nyitottság, az esélyegyenlőség erősödése és az oktatásba, az emberi erőforrásokba való hatalmas beruházások kora köszönt ránk.

Az ezüst éve – migráció: hosszútávra szóló tetemes gazdasági haszon

Számottevő élelmiszerár-, olajár-emelkedést és a dollárgyengülést jelez előre a dániai székhelyű, erősen online kötődésű nemzetközi befektetési bank és tőkepiaci kereskedőház, a Saxo Bank egyik vezére, Steen Jakobsen. Az Alapblognak adott interjúban jóformán minden területen szembeszáll a befektetők, portfólió-kezelők közkeletű vélekedéseivel.

A vég kezdete, avagy összeomlik a dollár? Jüant vegyenek!

Peter Schiff amerikai befektető, privátbankár, pénzügyi kommentátor, volt elnöki (Ronald Reagan) tanácsadó szerint elkerülhetetlen az amerikai pénzügyi rendszer tartópillérének, a dollárnak az összeomlása. Az alábbi interjúban azt mondja, hogy a Fed már képtelen kikeveredni a maga kreálta csapdából: ha kamatot emel, akkor ugyanoda jut a világ, ahova 2008-ban, ha viszont nem emel, akkor azt éri el, hogy a világ nagyon hamar felismeri: a dollár semmi egyéb, mint egy értéktelen papír, mert nem áll mögötte igazi, termelésen alapuló gazdaság.

 

 

Nyugat-Európa jó, Kína rossz piac

Kiran Ganesh (a képen), a svájci vagyonkezelő, az UBS vezető portfólió-stratégája pozitív végkifejletet sejt Görögország kapcsán. A Zentai Péternek (Alapblog) adott interjújában hangooztatja azt ameggyőződését, hogy június 30-a előtt átfogó megállapodás jön létre az IMF és Görögország között.


1 2 3 4 5   >