ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: donald trump

„Amerika az első”

Donald Trump már a beiktatási beszédében szakított elődjeivel. Erőteljes hangon, öklét felemelve tett ígéretet, hogy ezentúl „America First”, azaz Amerika lesz az első, így lehet összefoglalni „az országot irányító új elveket”, és bejelentette, hogy az USA által immár több mint hetven éve kialakított nemzetközi rendszernek ezentúl ezt az elvet kell szolgálnia. Ha nem ezt teszi, akkor Amerika lassan elsorvad.

V. V. háborúja: Mit akar Oroszország?

Háború Oroszországgal 2017. Egy magyarul most megjelent regény viseli ezt a címet. Főhőse egy családnév nélküli orosz államfő, akit – csakúgy, mint a hivatalban lévő elnököt – Vlagyimir Vlagyimirovicsként tisztelnek. Ez a V. V. érdekes módon minden ízében hasonlít nagyra becsült vendégünkre, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinra. A szerző egy brit nyugállományú NATO-tábornok, Sir Richard Shirreff (a képen; foto: gcsp.ch). A könyről Miklós Gábor eszmefuttatását adjuk közre a 168 Óra szerkesztőségének engedélyével.

Trump szerint a világ

Nehéz pontos képet alkotni arról, milyen lesz Donald Trump külpolitikája. A leendő elnök sem írott dokumentumokban, sem beszédeiben nem részletezte erre vonatkozó szándékait. Sokan vélik úgy, hogy megközelítése kevés információra alapul, nem koherens, a sajtó hangzatos címeire épül, valamint üzletemberi tapasztalataira.

Hazánk természetes szövetségese az Európai Unió

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, november 11–15. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta egyes külföldi politikusokkal és intézményekkel kapcsolatos attitűdöket. A megkérdezettek leginkább Barack Obama, leköszönő USA elnökben bíznak, míg legkevésbé Donald Trump megválasztott elnökben.

Merre viszi Donald Trump Amerikát?

Donald Trump történelmet írt. Eddig soha nem választottak politikán kívülről érkezett jelöltet elnökké az Egyesült Államokban. Trumpnak pedig semmilyen politikai tisztsége, funkciója nem volt eddig. Annyi bizonyos, hogy az USA-EU közötti szabadkereskedelmi megállapodási terv komoly veszélybe kerül, ugyanis az új elnök a protekcionizmus híve.

Ki nyeri az elnökválasztást? Az  S&P 500 elárulja

A részvényárakból kiolvasható, hogy Donald Trump vagy Hillary Clinton lesz-e a Fehér Ház új lakója. Az Stock Trader’s Almanac, az amerikai tőzsdések ikonként tisztelt évkönyvének főszerkesztője, a portfólió-kezelőként is ismert Jeff Hirsch az alábbi interjúban az S&P 500 és a Dow Jones index sok-sok évtizedes történetének feldolgozása alapján állítja...


1 2   >