ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: drága

A magyarok már 26-45 évesen kötnek életbiztosítást

Az életbiztosítással rendelkező magyarok többsége már 26–45 éves kora között megkötötte biztosítását – derült ki a 4Life Direct Kft. az 50 és 70 év közötti, átlagos vagy annál magasabb jövedelmű kétszáz személy megkérdezésével készített kutatásából. Arra kerestek a választ, hogy a magyarok kötnek-e életbiztosítást, ha igen, milyen okból, és hány éves korukban.

Egyre kelendőbbek a drága ingatlanok

Az ingatlanpiac fellendülésével egyre nagyobb igény mutatkozik a nagy értékű ingatlanokra is. Az 50 millió forintnál drágábbak forgalma már új piacot alakított ki. A legdrágább most egy budai, XII. kerületi villa, amely 4000 négyzetméteres mediterrán kertben áll; terasza 170 négyzetméter...

Miért drágább nálunk a mobilinternet, mint Ausztriában?

Hazánk 21. századi versenyképessége a digitális gazdaság fejlődésén múlik. Figyelmeztető tény azonban, hogy a magyar piacra jellemző magas szolgáltatási árak gátolják a mobilinternet–használat Európában megfigyelhető dinamikus bővülését.

Az idén is sokba kerül a tanévkezdés – 2200-zal kevesebb aktív pedagógus

Az idén is több tízezer forintos terhet ró a szülőkre az egy hónap múlva esedékes tanévkezdés. Az oktatási államtitkárság becsült adatai szerint mintegy 1,3 millió gyermek kezdi meg az iskolát, a főállású pedagógusok száma csaknem 2200-zal lehet kevesebb. Az országos tanévnyitót a Győr–Moson–Sopron megyei Lipóton tartják majd, ahol egy kisiskola újra megnyílik.

Beiskolázás: nehéz az iskolatáska, könnyű a pénztárca?

A 18–64 évesek többsége szerint kevesebb mint 10 000 forintba kellene kerülnie az iskolakezdésnek, de egy első osztályos beíratása ennek többszörösére is rúghat – világított rá a KutatóCentrum és a Marketing&Media közös felmérése, amelyben a beiskolázással kapcsolatos körülményeket vizsgálták

Még mindig beteg az építőipar – drasztikusan drágult a krumpli meg a hagyma

Az építőipari termelés volumene 2010 júniusában mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanap-tényezővel kiigazítva 19,7%-kal csökkent a 2009. júniusihoz képest. Az év első hat hónapjában a termelés 13,8%-kal kisebb volt, mint egy évvel korábban. Szezonálisan kiigazítva a termelés júniusban 2,3%-kal alacsonyabb volt az előző havinál. Az építőipar termelői árai 2010 II. negyedévében az előző év azonos időszakához képest 0,7%-kal emelkedtek.


1 2   >