ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: dr. Volkmar Denner

Hamarosan a múlté a ma autója – jön a hálózatba kapcsolt a mobilitás

Üzleti út Stuttgartból Londonba a nem is olyan távoli jövőben: utazónk éppen meglátja a repülőtérhez vezető lehajtót, amikor odahaza az ajtón becsönget a postás. Azonban az okosautó és az okosotthon együttműködésének köszönhetően ez nem probléma. Egy rövid videotelefonálás után az érintőképernyővel könnyedén beengedheti a postást. Következő állomás: a repülőtér parkolóháza.

Kitüntették a digitális hálózatba kapcsoltság úttörőjét

Dr. Volkmar Denner, a Bosch igazgatótanácsának elnöke kapta az idei Leadership Award Connected World díjat. A Vogel Business Media vállalatoknak és cégvezetőknek adományozott elismerése a digitális hálózatba kapcsolhatóság területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt és elkötelezettséget díjazza. 

Car Symposium, 2015: a hálózatba kapcsolt villanyautó a legjobb elektromos autó

Megállíthatatlanul tör előre a járművek hajtásrendszereinek elektromossá alakítása, és ezen az éppen alacsony olajárak sem változtatnak – mondta dr. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke a Bochumban rendezett Car Symposiumon. A Bosch szerint 2025-ben a világon gyártott új járművek mintegy hatodának lesz legalább a hibridtechnika szintjén elektromos hajtásrendszere, Európában az új autók több mint harmada lesz legalább részben elektromos üzemű.

Vigyázz, Malvin, jön a kanyar! – Sárga Angyal-díj a Boschnak

A Bosch új motorkerékpár stabilitás-szabályozója (MSC) érdemelte ki a legnagyobb európai és persze német autóklub, az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) 2014-i Sárga Angyal-díját. Az „innováció és környezet” kategória első díjának odaítélésekor a bírák azt a nagy előrelépést értékelték, amit az új Bosch fejlesztése elért a közúti biztonságban.

A hálózatba kapcsolt világ a Bosch-csoport jövőképe

Az előzetes adatok szerint a Bosch-csoport 2,7 százalékkal, 46,4 milliárd euróra növelte árbevételét 2013-ban a nehéz gazdasági körülmények ellenére is (a cégcsoport 2012-ben 45,2 milliárd euró forgalmat realizált). Az árfolyamok változása 1,5 milliárd euróval csökkente a 2013-i árbevételt, tehát az erős euró számottevően befolyásolta a technológiák és szolgáltatások vezető szállítójaként ismert vállalat árbevételét. Bár az árbevétel kedvezően alakult, a napenergia-szektor 2013-ban is nehézségekkel küzdött. A vállalat 2013 elején jelentette be, hogy felszámolja a kristályos napelem szektorban folytatott tevékenységeit.

Hálózatba kapcsolt technológia a jobb életminőségért

Mérsékelt gazdasági növekedésre számít a Bosch-csoport. A technológiák és a szolgáltatások vezető szállítója az idei üzleti évben árbevételének 2–4 százalékos növekedésével számol – hangzott el a hazánkban is jelen lévő világcég éves sajtótájékoztatóján Stuttgartban. A Bosch arra számít, hogy bár Európában véget ér a recesszió, a gazdasági növekedés mértéke az idén még nem változik. Ezzel összefüggésben 2013 első negyedévében a Bosch csoport árbevétele mérsékelt növekedést mutatott.


1 2   >