ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: duális képzés

Németül jól kell tudni: új szakma a duális képzésben

Új szakmai lehetőség nyílik az Audi Hungaria duális szakképzésében. A vállalat ugyanis különösen fontosnak tartja az érettségi utáni szakmai képzést is, idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző szakmával bővül a kínálat. Az oktatás nagyrészt német nyelven zajlik, középpontban az integrált szakmai készségek, tudás, személyes adottságok állnak.

Lean-képzés: tökéletesíti a mérnökoktatást a Bosch

A Boschnak olyan mérnökökre van szüksége, akik gyorsan felismerik és megértik a kérdéses helyzetet, valamint lean-eszközök felhasználásával megoldást találnak a kihívásokra. Képesek csapatban dolgozni és eredményeiket mindenki számára világosan előadni. Abban tudunk segíteni, hogy ezt már az iskolai évek alatt megtanulhassák – jelentette ki dr. Frank-Stephan Kupfer, a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója.

Új korszak kezdődött a Praktiker életében

Jó úton jár a Praktiker ahhoz, hogy idővel „nemzeti” barkácsáruház-lánccá alakuljon át. A cég ugyanis nemrég a magyar (bár elnevezésében kevésbé magyar) Wallis Asset Management Zrt. többségi tulajdonába került. Miközben az évtized elején sorra mentek csődbe és vonultak ki a piacról a hajdani ezermesterboltokra hajazó áruházak, a Praktikernek sikerült talpon maradnia.

A mérnökhiány enyhítésére egyetemi várossá lép elő Hatvan a Bosch támogatásával

Ünnepi külsőségek között avatták fel a hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot; létrehozását a Bosch még tavaly kezdeményezte, hogy támogassa a továbbtanulandó dolgozóit, és csökkentse a munkaerő-piacon tapasztalható mérnökhiányt. A ma átadott létesítményben a Budapesti Gazdasági Egyetemmel (BGE) együttműködve nemzetközi gazdálkodás felsőoktatási szakképzés, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) pedig villamosmérnöki egyetemi alapképzés kezdődik.

Corvinus + Praktiker: duális képzés

Duális képzésbe kezd a Praktiker barkácsáruház-lánc a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári gazdálkodástudományi karával közösen szeptembertől gazdálkodás és menedzsment, valamint pénzügy-számvitel szakokon. A Praktiker a hároméves duális képzés idején a budapesti központjában – a többi között a pénzügyi, kontrolling-, számviteli, marketing- és személyzeti osztályon – lehetővé teszi, hogy a vállalati ösztöndíjban részesülő hallgatók az egyetemi elméleti oktatások alkalmával szerzett tudást magas színvonalú szakmai gyakorlaton egészíthessék ki. Emellett a végzősök a diploma megszerzése után munkaszerződésre is számíthatnak.

A Pannonon bővült a duális képzések listája

A kor igényeinek megfelelően a Pannon Egyetem folyamatosan bővíti a duális képzési formában kínált szakjainak listáját. Már négy tudományterületen (agrár, gazdasági, mérnöki és műszaki) 21 képzést nyújt az egyetem a hagyományos mellett duális képzési formában is; közülük 16 alap-, 5 mesterszintű. Duális képzést négy városban (Veszprém, Keszthely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg) kínál az alma mater mintegy 70 vállalati partnerrel együtt.


1 2   >