ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: duális szakképzés

Audi Győr: 7136 millió euró árbevétel – házkutatás a konszernközpontban

Az Audi Hungaria stabil eredményekkel zárta 2016-ot: a vállalat 1 926 638 (2015: 2 022 520) motort gyártott, dolgozói összesen 122 975 autót (2015: 159 842) készítettek, köztük a legújabb Audi TT RS Coupé és Roadster modelleket. A győri vállalat 7136 millió euró árbevételt ért el, 770 millió euróval kevesebbet, mint 2015-ben. A gyáróriásban tavaly 11 631-en dolgoztak, 220-szal többen, mint 2015-ben.

Siemens-passzus a szakmai életbe

Europass mobilitási igazolványban részesült a Siemens duális szakképzésében részt vevő tizenhárom tanuló. Az Európai Unió Erasmus+ programja által finanszírozott szakmai gyakorlat részeként a fiúk három hetet töltöttek a Siemens mülheimi (németországi) tanműhelyében, ahol szakmai ismereteik továbbfejlesztése mellett nyelvtudásukat is gyarapították.

Sok Bosch kéne ebbe az országba – oktatási központ épül Hatvanban

Ünnepet ünnep követett a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél: tegnap a város strandján ünnepelt a 4760 embert foglalkoztató világcég helyi közössége abból az alkalomból, hogy éppen 15 évvel ezelőtt kezdődött a Bosch-korszak a Heves megyei városban, ma pedig azért köszöntötte a profi módon muzsikáló BBBB, azaz a Bosch Budapest Big Band a gyárba érkező vendégeket, hogy a helyiekkel együtt, üzemi ünnepség alkalmával lerakhassák a cég 170 millió forintos beruházásának, oktatási központjának alapkövét.

Borsod jótevője: a Bosch

Talán nem mindenki tudja: hazánk második legnagyobb külföldi munkaadója a német Robert Bosch vállalatcsoport. A Bosch tehát nem egy a Magyarországon megtelepedett jó 5500 német vállalatból, amely legalább 300 ezer munkahelyet teremtett ezen a földön, hanem a legnagyobb. Az elképesztő foglalkoztatási gondokkal küszködő észak-magyarországi térségben ezért is külön elismeréssel beszélnek a német ipari óriás ottani leányvállalatairól, amelyek munkaadóként sok ezer (országosan tízezer) család tisztességes, biztos jövőt szavatoló megélhetéséhez járulnak hozzá. (A képeket Szabó Gergely készítette.)

Bosch-osztály: duális szakképzés Miskolcon

A szeptemberben nyíló Bosch-osztály duális szakképzésben készíti fel a tanulókat a csúcstechnológiák alkalmazására és a világcégek által elvárt munkavégzésre. Az elméleti és gyakorlati oktatásra egyaránt súlyt helyező program gondoskodik a résztvevők munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzéséről.