ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: e-mail

Cisco-jelentés a kiberbiztonságról: visszatérnek a klasszikus módszerek

Éppen évtized óta teszi közzé a Cisco az éves biztonsági jelentését, követvén a kiber-bűnözéssel kapcsolatos fejleményekeket. Az idei a kiber-biztonsági támadások üzleti hatásait is vizsgálta, és a többi között megállapította: a kiber-biztonsági incidensek következtében a vállalatok bevételeik és ügyfeleik akár egyötödét is elveszíthetik.  

Szolgáltatóknak kiszolgáltatva

Eredetileg kommentár nélkül szerettük volna közzé tenni azt a levelet, amelyet egyik olvasónk bocsátott szerkesztőségünk rendelkezésére megfejtés céljából. A levél feladója/aláírója a Magyar Telekom Nyrt. és a GTS Hungary Kft. Az iromány lényege:  március 29-től megszűnik a GTS Hungary Kft. levelező-kiszolgálóinak a támogatása, és ezzel a címzett által használt az a postafiók is, amelyre a szóban forgó értesítést kapta.

Egyre veszélyesebb a kibertér – álságos alakok, valóságos bűnözők

Egy szomorú esemény híre rázta meg a világot a napokban, amelynek sajnos egy 15 éves magyar áldozata is volt. Egy 18 éves német–iráni kettős állampolgár előbb kilenc ember lelőtt, majd öngyilkos lett egy müncheni bevásárlóközpontban. Bár tragédiák bárhol, bármikor történhetnek, mégis érdemes végig gondolni, hogy miben lehetünk minden eddiginél óvatosabbak, hogyan védhetjük meg magunkat és szeretteinket. Az egészséges gyanakvásnak, óvatosságnak ugyanis a digitális térben legalább annyira helye van, mint a való világban.

A nyomorúság vámszedői: netes csalók a szíriai háború árnyékában

A Szíriában zajló háború következtében a múlt hónapokban megnőtt a nemzetközi közösséget célzó csaló e-mailek tömege – adta tudtul a Kaspersky Lab a spamekről és adathalászati technikákról szóló jelentésében. Az egyre szélesebb körű médiaközvetítéseknek köszönhetően nagymértékben nőtt a szíriai állampolgárok sorsa iránti érdeklődés, amelyre a nigériai netes csalók egyből lecsaptak, kihasználva a felhasználók együttérzését a közel-keleti események érintettjeivel. (Kép: stern.de.)

Munkaidőn kívül is készenlétben állnak a magyarok

A munkavállalók többségének még a szabadsága alatt is rendelkezésre kell állnia, ha céges ügyben keresik, bár a megkérdezettek fele egyáltalán nem örül annak, ha az irodán kívül munkával kell foglalkoznia. A Randstad Workmonitor legfrissebb adatai szerint a munkahelyi nyomás ellenére csupán minden harmadik alkalmazott érzi úgy, hogy a nyaralás alatt is reagálnia kell a hivatalos levelekre, hívásokra.

PocketBook InkPad, az e-könyvolvasó

A Pocketbook legújabb e-Ink technológiájú e-olvasója megoldást kínál azoknak, akiket eddig a zsebméret tartott vissza az e-könyvektől. A most megjelent Pocketbook InkPad képernyőmérete megegyezik egy átlagos könyvlapéval, lényeges különbség azonban, hogy általa a valaha elolvasott és elolvasni kívánt összes könyvünket magunknál hordhatjuk, miután mindössze 350 grammot nyom.


1 2 3 4 5 6 7   >