ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: eBike

Car Symposium, 2015: a hálózatba kapcsolt villanyautó a legjobb elektromos autó

Megállíthatatlanul tör előre a járművek hajtásrendszereinek elektromossá alakítása, és ezen az éppen alacsony olajárak sem változtatnak – mondta dr. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke a Bochumban rendezett Car Symposiumon. A Bosch szerint 2025-ben a világon gyártott új járművek mintegy hatodának lesz legalább a hibridtechnika szintjén elektromos hajtásrendszere, Európában az új autók több mint harmada lesz legalább részben elektromos üzemű.

Bosch-hajtotta Haibike – az e-biciklié a jövő

A sok-sok évtizeddel ezelőtt jó öreg Csepel túrakerékpáron nevelkedett krónikás, a biciklizés odaadó híve (hosszú évek óta egy kiváló Hauser Grizzly „városi túrabicikli” lelkes használója) egyáltalán nem a saját testi épsége miatt aggódott a Bosch kőbányai központjából kigurulván az elképesztően forgalmas főútra, a Gyömrői útra, hanem azért, hogy rendben megérkezzék a mindössze 12 kilométerre lévő szerkesztőségbe – a mintegy 900 ezer forintot érő Haibike EQ Xduro FS RC típusú, Bosch Pedelec-S villanymotor hajtotta kétkerekűvel.

Munkahelyteremtés: felavatták a Bosch miskolci gyártócsarnokát

Ma nyitotta meg a magyarországi Bosch-csoport az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású hazai Bosch-beruházásának számító autóipari gyártócsarnokát Miskolcon. Az új gyárépület egy év alatt 5,5 milliárd forint értékű beruházással valósult meg, amelyhez az Észak-magyarországi Operatív Program 981 millió forinttal járult hozzá.

Bosch-eBike – augusztustól már Miskolcon is sorozatban gyártják

Már sorozatban gyártják az eBike-hajtást a Bosch franciaországi, mondeville-i üzemében; napokon belül megjelennek a villanymotorral hajtott kerékpárok a boltokban. Mostanáig tizenhat márka képviseletében tizenhárom kerékpárgyártó választotta a Bosch hajtáskoncepcióját.