17. AV Trend & Hifi Show

Címke: egészségügy

Kétharmad a budapesti olimpia ellen

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9–14. között, a népszavazási aláírásgyűjtő kampány hajrájában, 1050 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a 2024-i budapesti olimpia megítélését. A 2016. augusztusi, a riói játékok alatt készített kutatásunkhoz képest érdemben változott az esetleges budapesti esemény megítélése és támogatottsága.

Trump és a tudomány – tiltakozó amerikai tudósok

Április 22-én, a Föld napján utcára vonulnak az amerikai kutatók, hogy a Trump-kormányzatnak a tudomány eredményeit kétségbe vonó intézkedései ellen tiltakozzanak. Más országokban eddig legalább száz helyszínen szerveznek szimpátiatüntetést. – Tátrai Péter lapszemléje a Science, a Nature, a Scientific American, a New Scientist és a National Geographic elmúlt hetekben megjelent írásaiból. (Kép: Huffington Post)

Embert tekintő technológia – az Accenture derűlátó előrejelzése

Az emberek képesek arra, hogy irányításuk alatt tartsák az általuk kifejlesztett technológiákat; alakításukkal és alkalmazásukkal kedvező változásokat előidézésére képesek, azaz jobbá tehetik életünket, átformálhatják az üzleti és társadalmi környezetünket – állítja az Accenture legfrissebb technológiai jelentése, az „Accenture Technology Vision 2017”.  Az idei jelentés, a „Technológia az emberekért” arra helyezi a hangsúlyt, hogy a döntéshozók olyan technológiák tervezését és megalkotását tűzzék ki célul, amelyek nem helyettesítik, hanem kiterjesztik és felerősítik az emberi képességeket.

A civil társadalmak elleni fenyegetések sértik az európai értékeket

A The Washington Post vezércikke szerint Trump beiktatásának napján meg kell adni a tiszteletet az elnöki posztnak és reménykedni kell a nemzet érdekében. Az új elnök hivatalba lépése általában az alkotmányos demokrácia ünnepe, ám egy csomó demokrata képviselő ezúttal távol marad a ceremóniától, Washingtonban pedig tüntetnek a politikus mellett és ellene is. És Trump nemigen tud mit mondani azoknak, akik kétségbe vonják megválasztásának körülményeit, hiszen a kampány idején ő ugyanezt tette Obama Hillary Clinton, sőt az egész amerikai demokrácia legitimitása kapcsán.

Az év hőse: Hosszú Katinka, negatív alakja: Orbán Viktor

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, december 9–14. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta, hogy miként értékelik a magyar választók a 2016. évet, és milyen ügyeket, szereplőket tartanak a legfontosabbnak.

Mit tud a világ rosszul? Avagy: a tudatlanság indexe

Az Ipsos legutóbbi „Tények és tévhitek a társadalomról” című kutatása kimutatta, mennyire tévesen gondolkodik a felmérésben részt vevő 40 ország lakossága a társadalmat érintő kulcskérdésekről és a népességről. A főbb megállapítások közül két jellemző: minden országban úgy gondolják, hogy lakói sokkal kevésbé boldogok, mint valójában és a vagyonelosztás sokkal egyenlőbb, mint valójában. Részletek itt, tessék kattintani!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >