ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: együttélés

A pusztítás helyett az együttélés lehet az onkológia új hívószava

Az elmúlt hat évtizedben az orvoslás a megsemmisítés szándékával közelített a daganatokhoz. Azonban szinte mindig akadnak tumorsejtek, amelyek a legdrasztikusabb terápiát is túlélik, és másodjára már sokkal nehezebben támadható daganatot építenek újjá. A hagyományos stratégia korlátai felvetik annak lehetőségét, hogy a rákot valójában nem legyőzni, hanem féken tartani kell. Tátrai Péter írása.

 

 

 

 

 

Promenád a pokolba: Nizza, 2016. július 14.

Nagyon irigylem azokat a politikusokat, újságírókat, szakértőket és hétköznapi embereket, akik egyértelmű, tiszta álláspontra tudnak helyezkedni egy olyan szörnyű merénylet után, mint a tegnap a dél-franciaországi Nizzában történt mészárlás. Irigylem őket, mert nem forognak a fejükben megfejthetetlen kérdések a vallásokról, amelyek nevében ölni is lehet, a lelki sérülésekről...

Csillag származik Jákóbból – egy különösen hasznos könyv támogatást vár

Az igazságot kellene tanítanunk az iskolákban, de mi magunk is téveszméket tanultunk. Itt az ideje, hogy ha békésebben, gazdagabban és tisztességesebben akarunk együtt élni, valljuk, be, hogy ez az ország sokgyökerű, mert több etnikum közös műve. Németek, szlovákok, szerbek, örmények, horvátok, romák, osztrákok, ruszinok harcoltak Magyarországért és együtt hoztuk létre a hazánkat – miként ezt például az aradi vértanuk névsora bizonyítja.

Charta az együttélés szabályairól Bécsben

Wiener Charta néven az együttélés szabályairól dolgoz ki dokumentumot az osztrák főváros. Azt, hogy mit tartalmazzon, a bécsiek mondhatják meg. Van, aki több civilkurázsit, van, aki több fegyelmet és odafigyelést kér az élet minden területén. Olyan is akad, aki azt javasolja, hogy minden született bécsi „fogadjon örökbe” egy újonnan beköltözöttet.

Önbecsüléssel és segítséggel fölemelkedhet a romalakosság

Megdöbbentő tényeket tartalmaz a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet a nemrég közzétett kutatása a hazai roma lakosság életkörülményeiről. Az eredmények megerősítik a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítvány (KEJA) diszkrimináció elleni kampányának létjogosultságát, még inkább sürgeti a társadalmi szemlélet- és magatartás-váltást. 

e-Illemtan: eligazodási segítség az e-Világban

Ha egyszer láttál valakit az utcán, az nem ok arra, hogy bejelöld az iWiW-en vagy a Facebookon, avagy ajánlások az e-világ használatához. Mától elérhető a magyar e-Etikett a weben.


1 2   >