ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: együttműködés

Bosch–Sony-együttműködés a videobiztonságban

A Bosch Security Systems és a Sony Corporation olyan üzleti partnerség létrehozásáról állapodott meg; a két világcég innovatív termékek és megoldások fejlesztésében működik együtt a videobiztonsági alkalmazások területén. A jövő évtől a két vállalat egyesíti technológiai szakértelmét, hogy új normákat teremtsen a nagyfelbontású és alacsony megvilágítás melletti videokészítésben.

Áramszolgáltatók együttműködése – életmentő Bosch-szoftver

Ma reggel jelentette a távirati iroda: fákat döntött ki, házakat rongált meg a vihar Szabolcsban. Többségében fakidőlésekhez és vízszivattyúzásokhoz riasztották a tűzoltókat a viharos szél és a felhőszakadás miatt hétfőre virradó éjjel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: a vihar miatt kilenc település ötezer fogyasztási helyén átmenetileg szünetelt az áramszolgáltatás… Ma délben együttműködési megállapodást írtak alá a villamos energia hazai elosztásáért és a hálózatok üzemeltetéséért felelős regionális társaságok és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi főigazgatósága.

"Síkraszállunk az utazás szabadságáért" – Kit tekint Ausztria menekültnek?

Folytatván a válogatást az újságíró archívumában, szeretném fölhívni a kedves olvasó figyelmét az Infovilág 2016. május 16-i cikkére. Az «Utak a bizonytalanságba – Magyar „menekültek” között a traiskircheni táborban» című riport eredetileg 1988. június 18-án jelent meg a Magyar Hírlapban. Előtte egy nappal, 1988. június 17-én közölte a kormánylap dr. Karl Blecha (a képen) interjúját. Az osztrák belügyminiszter bécsi hivatalában fogadott és válaszolt a kérdéseimre. A 28 esztendővel ezelőtt elhangzottak közül nagyon sok megállapítás, kijelentés ma is érvényes, időszerű.

Fedezzük föl Dániát!

Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás (és vélhetően még jó néhány a következő hetekben, hónapokban) a krónikás magán-archívumából származik. Ma is időszerűnek tartott témákat válogatott ki újra közlés – és ismeretterjesztés – céljából. Ez alkalommal dániai körútján szerzett tapasztalatai alapján készült egyik írását adja közre, amely az akkor rangos és mértékadó napilapként ismert Magyar Hírlap 1987. október 7-i számában jelent meg. Fogadja érdeklődéssel, kedves Olvasó!

IBM-RRC Hungary: célkeresztben az adat

Új, immár a teljes hardver- és szoftverválasztékot felölelő, disztribútori szerződést kötött az RRC Hungary és az IBM Magyarország. Az adat jellegű és felhőprojektekkel, a hardvert és szoftvert „egybe csomagoló” megoldásokkal a célkeresztben.

Magyarország–Szlovénia: a fenntartható növekedést segíti az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság a ma Magyarország és Szlovénia közötti, határon átnyúló együttműködési programot fogadott el. A program összértéke 18,6 millió euró, amelyből 14,8 millió az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) származik. A beruházások célja a két-két szlovén és magyar régiót lefedő programterület természeti és kulturális örökségének megőrzése és népszerűsítése. A program a fenntartható idegenforgalmi tevékenység fejlesztését támogatja, különösen a vidéki térségekben. A látnivalókat új kerékpáros és gyalogos útvonalakkal kötik össze, hogy a határon átnyúló turisztikai útvonalak jöjjenek létre.


1 2 3 4 5 6 7 8 9   >