ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: egyesült államok

Magyarország (is) jól járna, ha pénzért árulná a munkavállalási vízumokat

A címben rejlő tartalmat is kifejti a magyar származású amerikai energetikai szakember és befektetési tanácsadó, Steven Kopits (Kopits István) a Zentai Péternek (a képen) adott interjúban. Magyarországnak is azt tanácsolja, amit az Egyesült Államok elnökének: szociális, oktatási, egészségügyi ellátást nem biztosító, viszont az aktuális gazdasági körülményekhez igazított árú munkavállalási engedélyekkel kellene harcolni az illegális bevándorlás és az azzal együtt járó feketegazdaság ellen. Ha ezt megcsinálnák, akkor az Egyesült Államokban nem lenne szükség...

Trump szerint a világ

Nehéz pontos képet alkotni arról, milyen lesz Donald Trump külpolitikája. A leendő elnök sem írott dokumentumokban, sem beszédeiben nem részletezte erre vonatkozó szándékait. Sokan vélik úgy, hogy megközelítése kevés információra alapul, nem koherens, a sajtó hangzatos címeire épül, valamint üzletemberi tapasztalataira.

A demokráciát a jellemtelenek támadják

A december első vasárnapján esedékes osztrák elnökválasztás annak a vizsgája, hogy mennyire népszerű a populizmus Európában, immár Trump alatt, ám bőven belefér, hogy a földrészen a II. világháború óta először választanak meg szélsőjobbos államfőt – írja a Financial Times. A populista politikai földrengés középpontja Burgenland lehet, Norbert Hofer szűkebb hazája. Ha győz, az megrázkódtatja az egész kontinenst és fokozza a félelmeket a németeknél és a franciáknál, az ottani nacionalista pártok miatt.

Le Monde: Orbán Viktor évek óta korlátozza a sajtószabadságot

A The New York Times/Reuters elemzése szerint a gazdasági kiút ügyében egyezik a német kancellár és a francia jobboldal várható elnökjelöltjének véleménye, ám egy sor politikai kérdésben, Oroszországtól és Törökországtól kezdve a migráción át Európáig viszont eltér Merkel és Fillon álláspontja. Olyannyira, hogy utóbbi a bevándorlás ügyében közelebb áll ahhoz, amit a jobboldali magyar és lengyel vezetők képviselnek. Szerinte a német kormányfő alábecsülte az iszlám terror veszélyét, amikor megnyitotta a határokat.

A kis műhelytől a világmárkáig: 130 éves a Bosch

Ez még nem látszik sikertörténetnek: az 1886 november 15-én alapított telephely dolgozóinak a száma 1891-re kettőről mindössze 15-re nőtt. Ugyanabban az évben a vállalat alaptőkéje majdnem teljesen elfogyott, Bosch édesanyja volt a kezes, és egyéb bankhitelek mellett a vállalat 1892-re a fizetésképtelenség határára sodródott...

TTIP: mi lesz az EU–USA szabadkereskedelmi tárgyalások sorsa?

Az Európai Unió és az Egyesült Államok között a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerségről (TTIP) szóló tárgyalások az unió és a magyar nemzetgazdaság jövőjére ható tényezők. A 2013-ban kezdődött egyeztetések azonban az integráció összetett válsága közepette, illetve az amerikai elnökválasztás közeledtével leállni látszanak. Egyelőre nem tudható, hogy végleg kifulladnak-e?


1 2 3 4   >