ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: egyetemisták

Választható, megfizetett gyakornoki programok az Európai Unió intézményeinél

Lassan vége a vizsgaidőszaknak, a diplomavédéseknek; jön a lazulás, bulizás és nyaralás ideje. Egyetemistaként a nyár sokszor úgy repül el, mintha nem hónapokig, csak legfeljebb hetekig tartana – a nagy lazsálás mellett ezért érdemes egy picit előre is gondolkodni, a „kellemes” mellé némi „hasznosat” is beiktatni. 

Rajtol a Go-Kart, Go-Bosch! – cél a mérnöki hivatás népszerűsítése

Indul a Go-Kart, Go-Bosch! harmadik, egyben utolsó évada: novemberben startolt a féléves projektidőszak; a csapatoknak újabb próbatételeket kell teljesíteniük, míg eljutnak a hőn áhított végcélhoz, az önjáró gokart megalkotásához. Az aktuális évadban részt vevő nyolc felsőoktatási intézmény tíz csapata ezen a tavaszon, egy nem mindennapi versenyen mutathatja majd meg, mire képes. A csapatoknak a modern autók jövőbe mutató funkcionalitását a lehető legötletesebben és legprofibb módon kell megvalósítaniuk a gokartjukban.

Paks II. az EFOTT-on – megfontolt és szélsőséges vélemények

Az Energiaklub kutatásából kiderült: az egyetemisták kétharmada nemet mond Paks II.-re. A szervezet stábja most az EFOTT-on járt, hogy megtudja, mit mondanak a fiatalok az új paksi erőműről. „Ha te lennél Magyarország miniszterelnöke, akkor mire költenéd azt a 4000 milliárd forintot, amibe Paks II fog kerülni?" – hangzott a kérdés.

 

Tüntető egyetemisták követelik a felsőoktatási törvény módosításának visszavonását

A felsőoktatási törvény tervezett módosításának visszavonását és minden érintett bevonásával teljes körű, érdemi egyeztetést követeltek egyetemi hallgatók és oktatók a fővárosban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt szerda este tartott tüntetésen, melynek fő jelszava: „Mi vagyunk az emberi erő forrása”.

Go-Kart, Go-Bosch! – szakmai verseny fiataloknak

Hagyományosan minden tavaszelőn a Bosch izgalmas kihívásokkal és nagyszabású kísérletekkel pezsdíti fel a mérnökhallgatók idegsejt-állományát. A tavalyi verseny sikerének és népszerűségének köszönhető, hogy az idén már kétszer annyi csapat készül az önjárógokart-építő versenyre.

Élményt adó programozóiskola gyerekeknek

A programozást egészen fiatal korban el lehet kezdeni; már az alsó tagozatosok is könnyen megtehetik az első lépéseket. Az ehhez szükséges tudást és az első sikerélményeket a Logiscool ez évben megnyílt budaörsi, gödöllői és budapesti iskolájában szerezhetik meg a gyerekek.


1 2 3   >