ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: elektromos autó

Rossz esztendőben is jó éve volt a Molnak

Kiszámíthatatlan év volt 2015, de a Mol-csoport megerősödve zárta a nehézségek ellenére is, és a várakozásokon felül teljesített. Az olajár mélyrepülése ellenére is erősebb, hatékonyabb és versenyképesebb lett a társaság – mondta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója a mai közgyűlést követő sajtótájékoztatón.

Tíz-tizenöt év és elektromosan autózunk?

Magyarország legnagyobb taglétszámú autós közössége, a Forensis autóklub újabb nagyszabású kutatást végzett tagjai között, ezúttal az elektromos autózásról. A kutatásban aktívan részt vevő, csaknem ötezer válaszadó jelenleg is mind autótulajdonos és szoros kapcsolatban van a közlekedéssel. A kutatást az autósok szemszögéből és egy átlag autós szempontjait figyelembe tartva állították össze. 

Töltőállomás-hálózatot épít ki Bécs elektromos autókhoz

Két év alatt mintegy ezer elektromos töltőállomás megépítésével számol Bécs, hogy a mostaninál népszerűbbé tegye az e-autókat. A jövőben közlekedési lámpáról és lámpaoszlopról is lehetne autót tölteni és nyilvánosan hozzáférhetővé tennék a magánterületen álló töltőállomásokat is.

Continental-fejlesztések a ma és a holnap autóiban

A hibrid és elektromos autózás kapcsán a hatótávolságot meghatározó akkumulátor és a gyorsulásért is felelős elektromos motor mellett a hajtásrendszer hatékonysága szintén kulcsfontosságú. Ez az elektromos rendszer egyrészt a teljesítményért és az energetika kezelésért felel, másrészt feladata az elektromos meghajtásban rejlő lehetőségek kiaknázása. Ennek köszönhetően javítható a vezetési élmény, részben a magas indítónyomaték, részben a villanymotor reakciós jellemzőinek segítségével.

Szélerőműhöz kapcsolt e-autó gyorstöltő-állomás a Bükk peremén

Bükkaranyoson adták át az ABB legújabb egyenáramú gyorstöltő állomását. Ez az első olyan gyorstöltő Magyarországon, amelynek villamosenergia-ellátása szélerőműhöz kapcsolódik. Az 50 kW-os egyenáramú gyorstöltő oszlop mindössze 15–30 perc alatt képes menetkészre feltölteni egy CHAdeMO-csatlakozóval ellátott elektromos autó akkumulátorát.

Vegyünk autókereskedést! Ez most a tuti… (Amerikában)

Szédületes ütemben fejlődik az autópiac Amerikában. Az idén 17 millió új autót fognak értékesíteni az amerikai autógyárak. Steven Szakaly, a NADA (amerikai autókereskedők országos szövetsége) közgazdásza jelezte azAlapblog.hu-n, hogy nem hisz sem az inflációs veszélyben, sem abban, hogy gyorsan és dinamikusan fog kamatot emelni a Fed.


1 2 3 4   >