ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: ellátás

Egységes forgalomirányítás a hazai vonalhálózaton

Az új központi forgalomirányító és ellenőrző rendszer mintegy 7,7 milliárd forintos beruházással épült ki. A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a forgalomszervezés, gazdaságosabb az üzemeltetés, kevesebb a késés. Rendkívüli események bekövetkezésekor gyorsabban lehet visszaállni az üzemszerű működésre.

Magyar Civil Becsületrend, 2017

Az Ars Humanica Hungarica Kör, a keresztény humánum alapvető értékeit képviselő és hirdető szellemi társulás, amelyet tudósok, egyházi személyek, művészek és a művészet pártolói hoztak létre, az idén hatodik alkalommal adta át az általa alapított Magyar Civil Becsületrend kitüntetéseit.

Törvénysértő a menekültek visszaküldése Törökországba

Az Európai Uniónak azonnal fel kell függesztenie a menedékkérők visszaküldését Törökországba, amelyet arra a téves feltevésre alapoz, hogy az „biztonságos ország” – áll az Amnesty International ma megjelent jelentésében. A Nincs biztonságos menedék: Megtagadják a menedékkérőktől és menekültektől a hatékony védelmet... 

Magyarország nem tesz eleget a menedékkérők iránti emberi jogi kötelezettségeinek

Csaknem két hónappal a szerb határon létesített műszaki határzár kiépítését követően az Amnesty International mai budapesti sajtóbeszélgetésén kiderült: Magyarország továbbra sem tesz eleget a menedékkérőkkel szembeni emberi jogi kötelezettségeinek, Szerbia pedig nem biztosít hozzáférést egy hatékony menekültügyi eljáráshoz, hiába minősítette biztonságos „tranzitországnak” a magyar kormány.

Egységes jogot és ellátást azoknak, akik menedékjogot kaptak

Az illetékes szerb miniszter azt közölte, hogy országa nem vesz vissza egyetlen menekültet sem, ha azok már elérték Magyarországot – írja a Washington Post. Arra hivatkozott, hogy ha már magyar földön vannak, akkor ez már nem Szerbia gondja. A lap szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy Magyarország tömegesen toloncolná vissza az illegális határátlépőket. Akik jöttek, azok az éjjel már a pár kilométerrel odébb lévő határátkelőhöz mentek, ott 10–20-as csoportokban beengedték, majd busszal a szegedi állomásra vitték őket, onnan pedig ingyen vonaton utazhattak tovább az osztrák határig.

Gázbiztonság magyarosan – súlyos ellátási gondokkal, szükségintézkedésekkel számolhatunk

Az Európai Uniót és különösen a kelet-európai, az orosz gázfüggőséget leginkább szenvedő országokat megrázta az ukrán parlament azon felvetése, hogy esetleg leállítja az orosz gázszállításokat az ukrán gázhálózaton. Józan megítélés alapján erre, persze, nem kerülhetne sor, de az adott háborús helyzetben a józan ész aligha érvényesülhet maradéktalanul. Nem nehéz belátni ugyanis, hogy az ellátási biztonság szempontjából a tárolói kapacitások szükségesek ugyan, de igazából a tárolt gáz szolgálhatja az ellátás biztonságát.


1 2   >