ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: elmarasztalás

Menekültek: elmarasztalta Magyarországot az Európai Emberi Jogi Bíróság

A legtöbb országban a mai ugyanolyan szürke munkanap, amilyen csak egy szerda tud lenni, de nem csupán Magyarország kivétel a nemzeti ünnepével, hanem például Hollandia is, ahol ma tartják a parlamenti választásokat. A véleményalakító európai média több előzetesen írásban járja körül a témát, azt, hogy az idei esztendő három fontos európai választása közül időben ez az első, és bár súlyában talán a legkevésbé fontos, a példa ereje okán mégis meghatározó jelentőségű lehet.

Elmarasztaló menekültügyi jelentés Magyarországról

Ma megjelent az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) Magyarországról, az ország menekültügyi helyzetéről szóló legújabb jelentése. Az elemzés a 2015 júliusa és 2016 márciusa közötti időszakban született vonatkozó új jogszabályokat, illetve jogszabály-módosításokat, valamint azoknak a gyakorlati megvalósulását és következményeit veszi górcső alá – közölte lapunkkal Simon Ernő, az UNHCR magyarországi szóvivője.

A MÚOSZ Etikai Bizottsága elmarasztalta az MTV-híradót

A Magyar Helsinki Bizottság levélben fordult a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójához és a közmédiát felügyelő Közszolgálati Testület elnökéhez, tegyenek valamit azért, hogy a menedékkérők bemutatásának „tendenciózus és pártos” gyakorlata megváltozzék, és a közvélemény reális képet kapjon országunk migrációs helyzetéről. - Felidézik azt is, hogy A Magyar Helsinki Bizottság idén januárban tette közzé a sajtónak szánt ajánlásait a migránskép felelős alakításához, amelyben többek között szerepelt: „a hazai média feltűnő hányavetiséggel foglalkozik a migrációs témákkal. Nincsenek megszólalók, sem migránsok, sem civil (nem kormányzati) szakértők, így jószerivel csak a hatóságoktól (elsősorban a rendőrségtől és a bevándorlási hivataltól) kapott információk utánközlésével találkozunk. Ezeket a szerkesztőségek nem ellenpontozzák, kontextusba nem helyezik, nem kapcsolják össze háttérinformációkkal vagy más, a témához kapcsolódó hírekkel”. A Bizottság kijelenti: a helyzet január óta tovább romlott.

Végleges az európai ítélet: jogsértő a magyar egyháztörvény

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának Nagykamarája elutasította a magyar állam kérését, hogy a Bíróság vizsgálja felül az új egyháztörvénnyel okozott jogsértéseket megállapító áprilisi ítéletét. Ezzel a döntéssel véglegessé vált, hogy Magyarország törvényei sértik a lelkiismeret és a vallás szabadságát, és az államnak ezért kártérítést kell fizetnie a panaszosok részére.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága ma hozta nyilvánosságra egy roma kérelmező brutális rendőri intézkedés miatt Magyarország ellen indított ügyében kivételes gyorsasággal meghozott ítéletét. A döntés értelmében a magyar állam megsértette a megalázó bánásmód tilalmát. Az ügyet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Romaprogramja tárta fel, majd az Európai Roma Jogok Központjával (ERRC) közösen vitte a strasbourgi bíróság elé.

Szexuális élcelődés a Lánchíd Rádióban – elmarasztalta az ORTT Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a 1884/2009. (IX. 30.) sz. határozatával jogsértőnek minősítette a Lánchíd Rádió 2009. április 6. napján sugárzott „Sprőd” című műsorszámát.

1 2   >