ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: emberbarát

A Soros elleni támadásra a jelzést Orbán adta meg 2015 őszén

A lap Orbán Viktort hozza fel annak bizonyítékaként, hogy Európában teret nyernek az elitellenes pártok, amelyek véget akarnak vetni az összefogást szorgalmazó alapállásnak az EU-ban, ellene vannak a nyitott határoknak és a közös valutának – olavsaható The Wall Street Journal hasábjain. Az euroszkeptikus magyar vezető úgy ünnepelte Trump győzelmét, hogy az búcsú a Nyugatot gyengítő liberális nem-demokráciától. Amikor jó hat éve Orbán hatalomra került, nacionalista nézetei éles bírálatban részesültek az unió nagy részében.

Merkel: európaiként és közösen kell folytatni munkát a Nagy-Britannia nélküli EU-ban

A Manager-Magazin német hetilap azt írja, hogy a populisták szívesen tekintik bűnbaknak a jegybankokat, ám a cikkből kiderül, hogy Magyarországon ez is másként van. A populista politikusok a világban sokfelé igyekeznek korlátozni a pénzügyi hatóságok jogkörét, pedig a következmények drámaiak lehetnek. A központi bankok részéről viszont úgy vetődik fel a kérdés, mennyire képesek ellenállni a támadásoknak? A populisták két nagy témára összpontosítanak: egyrészt a nemzeti identitásra, vagyis a képzelt homogén államnemzetre, amelynek mindenféle tekintetben helyt kell állnia az idegenekkel szemben.

YuMi, a szerethető robotlány

Van-e nemük a robotoknak? A kérdésre ma délelőtt egy ember tudott határozott igennel válaszolni: Niclas Trouvé, a Svéd Királyság magyarországi nagykövete. Szerinte YuMi, a fekete fátylától nyilvánosan megfosztott robot – nő. Annyi eleve tudható róla, hogy szülei svédek és svájciak, családi nevük ABB (Asea Brown Boveri), és a világ egyik óriási gépipari konszernjeként ismertek: 100 országban 145 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

Soros üzenete: Orbán lépései aláássák az európai értékeket

Soros György úgy válaszolt Orbán Viktor vádjaira, hogy az üzletember alapítványa által közzétett hatpontos terv segít fenntartani az európai értékeket, ezzel szemben a kormányfő lépései aláássák ezeket az értékeket – írja a Bloomberg. A közlemény szerint a magyar politikus célnak tekinti a nemzeti határok védelmét, ám e törekvésében számára akadálynak számítanak a menekültek.