ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: embertelen

Orbán bizalmát és elismerését élvezik a gyűlölet magyar prédikátorai

Felháborodást és hitetlenséget keltett Schöpflin György, amikor azt javasolta, hogy levágott disznófejekkel riasszák el a muzulmán menekülteket a déli határon – írja a legkonzervatívabb brit napilap, The Daily Telegraph. Az előzmény az volt, hogy valakik cukorrépából faragott koponyákat szögeztek a kerítésre. A magyar hatóságok hírek szerint még csak meg sem próbálták, hogy eltávolítsák azokat. A vitában a Human Rights Watch igazgatója úgy értékelte, hogy a Fidesz-politikus megjegyzése igencsak bántó. Mint mondta, nagyon furcsa, hogy ilyesmi hallható egy Európa-parlamenti képviselőtől, aki ráadásul egykoron megbecsült történész volt.

Orbán Viktor felfedezte: szereti Trumpot – elképesztően durvák a magyar egyenruhások a menedékkérőkkel

A tekintélyes hetilap, a The Economist arra hívja fel a figyelmet, hogy nem növeli az unió legitimitását, ha több jogot adnak vissza nemzeti kézbe. Az EU-ban hiányzik a lakosság felhatalmazása. Egyre kevesebben mennek el, amikor az Európai Parlament tagjaira kell voksolni, miközben Strasbourg mind nagyobb hatáskört kap. Talán a polgárokat jobb kedvre lehet deríteni az integráció ügyében, ha a nemzeti törvényhozásokat nagyobb jogkörrel ruházzák fel, mert azok jobban érzékelik, hogy mi akarnak az emberek. Csakhogy ezekre az intézményekre is kihat a politikai elittel szembeni bizalmatlanság.

Plakátkampány a menekültek ellen Orbán kis egyszeregye szerint

Orbán a határon túli magyarok körében toboroz híveket a menekültkvóták elutasítására – jelentette a News Trust/Reuters. Számára az Európai Bizottság terve kihívás az ország szuverenitása ellen, kísérlet, hogy erővel megváltozzék a lakosság etnikai és kulturális összetétele. Kétséges persze, hogy a referendum végeredménye átlépi-e az érvényességi küszöböt, ám a miniszterelnök ez alkalommal bízik a migránsellenes érzelmekben, és abban, hogy az emberek félnek az iszlám terrorakcióktól. Romániának nincsenek közvetlen tapasztalatai a menekültválságról, az idegenellenes hullámok mégis magasra csapnak és termékeny talajra hullnak az aggodalmakat tápláló üzenetek. 

Veszélyben a lengyel jogállam, Varsó a magyar mintát másolná

Az amerikai elnök Varsóban személyesen közölte lengyel kollégájával, hogy aggasztják bizonyos fejlemények a NATO-csúcsnak otthont adó országban, így az alkotmánybíróság körül kialakult vita – jelentette a The Washington Post. A lengyel alsóház éppen egy nappal korábban hozott olyan törvényt, amely a bírálók szerint a testület függetlenségét fenyegeti. Az Európa Tanács illetékes biztosa azt mondta a két napja elfogadott jogszabályról, hogy az kihívás a jogállammal szemben. Obama sürgette az összes érdekelt felet, hogy működjenek együtt Lengyelország demokratikus intézményeinek fenntartására, mert veszélyben van a jogállam, a sajtószabadság és... 

Minek nevezzelek? Putyin, Trump, Orbán, Le Pen, Hofer agresszív, reakciós internacionáléja

A Die Zeit német, országos hetilap úgy látja, hogy fogalmi zavar van a világban, mármint hogy minek nevezzék az olyan politikusokat, mint Le Pen, Hofer, Orbán vagy éppen Putyin. Az elemzés szerint a bizonytalanság két okra vezethető vissza: egyrészt ingatag lábakon áll a besorolásuk, másrészt a demokraták nem tudják, miként viszonyuljanak a jelenséghez. És itt többről van szó, mint az elnevezésről, mert abban benne foglaltatik a stratégia is. Egy biztos azonban, hogy a szóbanforgó irányzatnak több közös vonása van a fasizmussal. 

 

Törvénysértő a menekültek visszaküldése Törökországba

Az Európai Uniónak azonnal fel kell függesztenie a menedékkérők visszaküldését Törökországba, amelyet arra a téves feltevésre alapoz, hogy az „biztonságos ország” – áll az Amnesty International ma megjelent jelentésében. A Nincs biztonságos menedék: Megtagadják a menedékkérőktől és menekültektől a hatékony védelmet... 


1 2 3   >