ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: embertelenség

Orbán a legbrutálisabb módon kihasználja a migránsellenes érzelmeket

Váratlan erővel ismét Európa nyakába zúdult a menekültválság, csak éppen a súlypont áttevődött Olaszországra – kezdi írását a Financial Times szerzője. Az idén, a múlt hónap végéig, 106 ezren jöttek hajókon, közben 2700-an vesztették életüket. Ám az európaiak minderről nemigen vesznek tudomást. Egyrészt, mert a Törökországgal kötött megállapodás eredményeként a szárazföldön elapadt a hullám. Ám a nyugalom csak látszólagos, mivel az egyezség törékeny és könnyen összedőlhet, ha az EU nem adja meg Ankarának a vízummentességet.

Az amerikai demokraták nyíltan semmibe veszik Orbánt

A Die Welt úgy ítéli meg, hogy alighanem a lengyel főváros állította Merkelt ingadiplomáciájának legkeményebb feladata elé, hiszen a Szydlo-kormány hevesen bírálja a kancellár menekültpolitikáját, a már befogadott menedékkérők elosztásából pedig bohózat lett – részben éppen a lengyelek hozzáállása miatt. A migránsok kapcsán a házigazda már korábban világossá tette, mit gondol arról, ha az EU túl gyakran avatkozik be a nemzeti ügyekbe, nála a szuverenitás a leggyakrabban előforduló szó.

Orbánék mértéktelen propagandával megpróbálják bűnözőknek beállítani a menekülteket

A Die Zeit tudósítója azt tapasztalta, hogy Röszkénél és Tompánál a két hevenyészett menekülttáborban majdnem ugyanolyan katasztrofálisak a körülmények, mint pár hónapja Idomeninél, a görög–macedón határon. A sajtó több munkatársa is az egyik német egyházi segélyszervezet képviselőjét kísérte el a helyszínre, ahol százak várakoznak, köztük sok gyerek, hogy legálisan bejussanak az unióba. Egyetlen v ízcsapot leszámítva nincs ott semmi, ami szükséges az emberi élethez. Az önkénteseket csak időnként engedik be, így az ételosztás sem rendszeres. És ha összedől a Törökországgal kötött egyezség, akkor még drámaibbá válhat a helyzet.

Budapest tudathasadásos játéka az Európai Unióval – a magyarok kapják a legtöbbet a brüsszeli pénzekből

A magyar népszavazás miatt a Brexit után három hónappal újabb veszély fenyegeti a Bizottság tekintélyét, ám a kihatás korlátozott lesz – írja a Financial Times. Először is nem kötelező referendumról van szó. Azután a kvótadöntésről szól, de az gyakorlatilag halott. Harmadrészt pedig a törökökkel kötött egyezménynek köszönhetően a Balkánon keresztül nagymértékben visszaesett a menekültek beáramlása, így nem lesz kötelező betelepítés. Orbán ily módon alapvetően a hazai közönségnek játszik. 

Az embertelenség kerítése beleillik Orbán Viktor brutális politikájába

Plakátkampányba kezd az ENSZ Menekültügyi Szervezete, hogy ellensúlyozza a magyar kormány erőteljes bevándorlás-ellenes hadjáratát, amelyről az UNHCR azt mondja, hogy katalizálja az idegengyűlöletet. Európában általában marginális csoportok gerjesztik a külföldi-ellenes hangulatot, Magyarországon viszont az a különleges, hogy ott a kormány irányítja a folyamatot - írja az AP. Az embertelenség kerítéseként ír a német Die Zeit a magyar döntésről, hozzátéve, hogy az beleillik Orbán Viktor brutális politikájába, de az EU irányvonalába is. Emlékeztet arra, hogy jó negyedszázada Magyarország a vasfüggöny átvágásával szerzett magának hírnevet, amivel új korszak kezdődött, hogy sehol se legyenek többé átjárhatatlan határok.

Segítséget kérnek a kilakoltatott, mindkét lábára amputált 68 éves asszonynak és unokájának

A Magyar Szociális Fórum kedden azzal a kéréssel fordult az ország lakosságához, hogy segítsen olyan emberi környezetbe juttatni a 68 éves, mindkét lábára amputált Nagy Lajosnét, ahol együtt élhet 15 éves unokájával, és nem kell attól tartaniuk, hogy szétválasztják őket.


1 2   >