ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: energetika

Magyarország (is) jól járna, ha pénzért árulná a munkavállalási vízumokat

A címben rejlő tartalmat is kifejti a magyar származású amerikai energetikai szakember és befektetési tanácsadó, Steven Kopits (Kopits István) a Zentai Péternek (a képen) adott interjúban. Magyarországnak is azt tanácsolja, amit az Egyesült Államok elnökének: szociális, oktatási, egészségügyi ellátást nem biztosító, viszont az aktuális gazdasági körülményekhez igazított árú munkavállalási engedélyekkel kellene harcolni az illegális bevándorlás és az azzal együtt járó feketegazdaság ellen. Ha ezt megcsinálnák, akkor az Egyesült Államokban nem lenne szükség...

Nem leszünk mi orosz gyarmat? – zsákutcába kényszerített orbáni hintapolitika

Ismét az érdeklődés középpontjába emelte a V4-csoport összehangolt fellépését és egységesnek látszó politikáját a visegrádi országok kormányfőinek Prágában megtartott minapi csúcstalálkozója és az Európai Tanács 18–19-i ülése. A menekültválságon kívül azonban alig van olyan kérdés, amelyben Cseh-, Lengyel-, Magyarország és Szlovákia azonos álláspontot képviselne. Éles a különbség például az Oroszország iránti viszonyban. Orbán Viktor február 17-i moszkvai látogatása újra ráirányította mind a hazai, mind a nemzetközi közvélemény figyelmét erre a témára.

Kutatási pályázat egyetemek számára

Az ABB energetikai és automatizálási cégcsoport az idén is a világ minden pontjáról várja egyetemek és kutatóintézetek pályázatait, hogy támogathassa tehetséges végzős hallgatók olyan terveit, munkáit, amelyek az energetika és az automatizálás témakörében ötvözik a tudományos kutatást és az ipari alkalmazást.

Hyundai–BASF: HED-7, a jövő autója

Az autóipar a BASF egyik kulcsfontosságú fejlesztési területe. Tavaly a német nagyvállalat járműipari értékesítése elérte a 9,5 milliárd eurót, és ezzel világszinten az autóipar legnagyobb vegyipari beszállítójává vált. A BASF a budapesti autóipari innovációs napon szakmai előadásokkal és a többi között a Hyundai HED-7 koncepcióautóval szemléltette a vegyipar kiemelkedő szerepét a járműipar fenntartható fejlődésének szempontjából.

Energetika, automatizálás: kutatási pályázati felhívás

Az ABB energetikai és automatizálási cégcsoport a világ minden pontjáról várja egyetemek és kutatóintézetek előterjesztéseit, hogy támogathassa azokat tehetséges végzősöket, akiknek ötletei, elképzelései a tudományos kutatás és az ipari alkalmazás egyesítéséből születnek az energetika és az automatizálás témakörében. Az ”ABB Research Grant Program” célja, hogy tovább bővítse a cég egyetemi partnereinek körét.

Az energetika és a szolgáltatások a jövő húzóágazatai hazánkban – stratégiai gondolkodás, elemzőkészség, nyitottság

Minél magasabb értékeket mutat ma a vállalati vezetők körében a jobb teljesítményre törekvés és a folyamatos fejlesztés igénye, annál kevesebb befektetést kíván az adott iparág kulcságazattá érlelése – állítja Fehér Zsolt, az Assessment Systems International szakértője. A versenyelőny és az eredményesség nemcsak előre jelezhető, hanem fejleszthető is. A fejlesztési igény erőssége alapján a szolgáltatások állnak a lista első helyén, így az informatika, a humán erőforrások, a marketing, a pr, az üzleti tanácsadás és a coaching területein a jövőben a magyar cégektől látványos eredmények várhatók.


1 2   >