ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: energiapolitika

Paks–2 a nemzetközi sajtó vezető híreiben az EU-áldás után

Az Európai Unió elhárította az utolsó akadályt a Paks II. beruházása elől, amit a magyar kormány az „évszázad nagy üzletének” nevez – fogalmaz tudósításában az amerikai Bloomberg hírügynökség. A magyar kormány olyan ígéretet tett, hogy az állami finanszírozás mellett ügyel majd a versenytorzító intézkedések minimalizálására az energetikai piacon. A World Nuclear News (atomenergetikai hírek a világból) ezt még kiegészíti azzal, hogy az uniós jogszabályok szabad kezet adnak a tagállamoknak abban, hogy maguk határozzák meg, milyen forrásból és milyen arányban fedezik energiaszükségletüket.

Napelem, fotovillamos alkalmazások – kiaknázatlan nemzeti kincs a napfény

Miközben az európai uniós előírásoknak megfelelően Magyarországnak tíz éven belül több mint duplájára kellene  növelnie megújuló energiafogyasztása részarányát végső energiafelhasználásán belül, aközben a most készülő  cselekvési terv messzemenően figyelmen kívül hagyja a valós igényeket, adottságokat. 

A Föld Órája a történelem eddigi legnagyobb klímavédelmi eseménye lesz Világszerte már 62 ország 74 városa csatlakozott a Föld Órája (Earth Hour) 2009 akcióhoz. A WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet egymilliárd embert és 1000 várost szeretne a kezdeményezés mögé állítani. Arra kéri a világ lakosságát, vállalatait és az önkormányzatokat, hogy 2009. március 28-án, szombaton, 20,30 órakor kapcsolják le a világítást egy teljes órára.
Február 27-én a budapesti Német Nagykövetség a Friedrich Ebert Alapítvány budapesti irodájával és az Európai Közösségek Bizottságának budapesti képviseletével közösen a Budapesti Műszaki Egyetemen szimpóziumot rendez az „Európai energiapolitika“ témában. A rendezvény a jelenlegi német soros EU-elnökséghez kapcsolódik. Ez időszakban az egyik súlypont az energiapolitika.