Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: európa

Nyílt levél Európa állam- és kormányfőinek

Március 25-én az EU 27 tagállamának állam- és kormányfői Rómában gyűlnek össze, hogy megünnepeljék az Európai Unió 60. születésnapját. Szeretnénk az európai történelem új fejezetének írói közé tartozni és várjuk, hogy részesei lehessünk az európai jövőről szóló vitának, amint ezt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kezdeményezte a múlt héten. Ennek a széles körű vitának magába kell foglalnia a tagállamokat, a parlamenteket, a civil társadalom képviselőit és az állampolgárokat – kezdődik a magyar Millennium Intézet levele.

Orbán szerencsétlennek és farizeusnak nevezte Európát

A Neue Zürcher Zeitung szerint Trump a tűzzel játszik, amikor nem kívánja tudomásul venni, hogy Oroszország voltaképpen információs háborút folytat a nyugati demokráciák ellen. Az amerikai titkosszolgálat a múlt héten nyilvánosságra hozott jelentése nem szolgáltatott ugyan döntő bizonyítékot, de megerősíti, hogy Moszkva kampányt fejtett ki az amerikai választások befolyásolására. Clintonnal szemben Trumpot támogatta és különféle csatornákon terjesztette az illegálisan megszerzett adatokat. A nagy kérdés azonban az, hogy mennyire volt törvényes a következő elnök megválasztása.

Napjaink tekintélyelvű uralkodója nem tilt be egyetlen sajtóorgánumot sem

A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt tanácsolja, senki se higgyen a magyar kormánynak, mármint hogy semmi köze sem volt a Népszabadság bezárásához. Aki nézte, miként korlátozták éveken át apró lépésekben a sajtószabadságot Oroszországban és Fehéroroszországban, úgy, hogy a végén szinte semmi sem maradt belőle, nos, az az utóbbi hat év magyar fejleményeiben felismeri a már jól ismert modellt. Napjaink tekintélyelvű uralkodója nem tilt be egyetlen sajtóorgánumot sem, átveszi azt, vagy éppen megfosztja gazdasági alapjaitól. A tévével és a rádióval kezdi, utána pedig a lapokra megy rá.

Orbán Viktor gratulált magának a „kiváló eredményhez“, és átíratja az alaptörvényt

Az unióban megkönnyebbülést keltett ki a magyar népszavazás eredménye, és hasonlóképpen reagált a német kormány is – írja a Die Welt. Michael Roth, külügyi államminiszter úgy nyilatkozott, hogy meglehetősen nyomasztotta a hatalmas költségen folytatott kampány, amely az EU egyik demokratikusan elfogadott döntése ellen irányult. Annál boldogabb most a politikus, hogy a referendum meghiúsult. Hozzátette: a közösség jövőjéről szóló vitát nem szabad átengedni az egész Európában egyre öntudatosabban fellépő nacionalistáknak és populistáknak.

Postagalambok Visegrádról

Csupa boldogtalan, keserű ember. Hansi Berlinben, Jean-Paul Párizsban, Juanita Madridban: eljött a világvége. Választhattok: gyógyszer, főbelövés vagy sipirc a vonat alá! A magyarok már nem csípnek benneteket. A szlovákok, a csehek, a lengyelek sem. Ezt nem lehet túlélni.

Magyar, horvát, török: bélyeg-internacionálé Szigetvár ostromának 450. évfordulóján

Magyarország és Horvátország, illetve Magyar- és Törökország is közös bélyegkibocsátással állít emléket Szigetvár ostromának 450. évfordulója alkalmából. A két-két bélyeget tartalmazó mindkét blokk Elekes Attila munkája, amit az ANY Biztonsági Nyomda 50 ezer példányban nyomtatott ki. A mától kapható magyar–horvát kiadású blokk hátteréül egy korabeli Szigetvár-ábrázolás, a bélyegeken Székely Bertalan Zrínyi kirohanása című festményének egy részlete, illetve Szigetvár város címere látható. Az első napi borítékon szintén a Székely Bertalan-festmény részlete tekinthető meg.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >