ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: földgáz

A magyarok 61 százaléka napenergiával fűtené a lakását

Egy tanulmány szerint, melyet az E.ON rendelt meg az európai életkörülményekről, a németeknek csaknem a fele úgy véli, hogy a helyiségeket jobb lenne környezetbarát napenergiával fűteni. Ez azonban gyökeres változással járna, mivel a Kantar EMNID által készített reprezentatív felmérés azt is kiderítette, hogy Németországban a legtöbb lakóházat és lakást még mindig földgázzal vagy olajjal fűtik.

Tények, amiket a gáz fűtőértékről tudni illik

Gyakran hallani – főként a fűtési szezonban – olyan véleményeket, amelyek szerint a földgáz fűtőértéke megváltozott, hiszen magasabb lett a gázszámla, vagy éppen más lett a gázláng színe. A feltételezés távol áll a valóságtól. A földgázelosztó a rendszerébe betáplált gáz elosztását végzi. A fűtőérték ’értékét’ sem befolyásolni, sem megváltoztatni nem tudja.

Új rendszer Magyarországon: a demokratúra

A The Wall Street Journal kommentárja szerint a Republikánus és a Demokrata Párt vezetőinek is lépniük kell, méghozzá nyílt sisakkal, mert Trump győzelme az eddigi világrendet fenyegeti, beleértve, hogy Amerika 70 éve világítótorony a szabadság és a demokrácia számára. Az I. világháború utáni bezárkózás megmutatta, hogy olyankor előretörnek az antidemokratikus erők a földön. Az Egyesült Államok vezetői a II. világháború után egészen más stratégiát alkalmaztak, ennek köszönhetően a világ boldogabb, biztonságosabb és demokratikusabb lett, mintha Washington félre állt volna.

Energiaár-zuhanás a láthatáron?

Bár a vállalati fogyasztók már 6–8 éve a szabadpiacon is beszerezhetik a működésükhöz szükséges villamos energiát és földgázt, a kis- és középvállalatok 72 százaléka még sosem kért árajánlatot energiakereskedőtől avégett, hogy csökkentse közüzemi kiadásait – derül ki a Tarifa24 felméréséből. Az első online energiabróker adatai szerint a megkérdezettek 44 százaléka nem számít érdemi díjváltozásra, negyede díjemelkedéssel kalkulál.

Ukrán válság: megállapodás a tűzszünetről, a nehézfegyverek visszavonásáról

A német-francia-orosz-ukrán csúcstalálkozón megállapodtak a tűzszünetről és a nehézfegyverek visszavonásáról - jelentette be a minszki tárgyalások befejeztével Vlagyimir Putyin orosz államfő csütörtökön.  Putyin közölte, hogy a tárgyalási folyamat nehézségei ellenére a "normandiai négyeknek" mégis sikerült megállapodást elérniük az ukrán válság rendezését célzó legfőbb kérdésekben. 

 

A Mol dűlőre vinné az INA-ügyet

A Mol-csoport igazi, sikeres nemzetközi vállalattá vált, 40 országra kiterjedő aktivitással, Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi vállalata – mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a társaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón. Nem hagyott kétséget a felől, hogy így vagy úgy, de hamarosan megoldást kell találni a horvát INA-olajtársaságban lévő Mol-részesedés sorsára, mert az már túl régóta terheli a részvényárfolyamot, és sok bizonytalanságot hordoz.


1 2 3 4   >