ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: főváros

Rekordokat döntöget a lakásépítés – csábító az 5 százalékos áfa

Egy év alatt két és félszeresére nőtt a kiadott építési engedélyek száma országosan. A statisztikai hivatal legfrissebb közlése szerint a tavaly kiadott 31 559 engedély 2008 óta a legtöbb. Négy év óta nem épült annyi – 9994 – lakás, mint tavaly. Az építési engedélyek számát tekintve a fővárosban és a megyei jogú városokban csaknem háromszoros az éves növekmény.

Lakáspiac: bővülés, áremelkedés

Két év óta folyamatosan bővül a lakáspiac, tavaly az áremelkedés a nagyvárosokban is érezhető volt. Az átlagos négyzetméterenkénti árak Debrecenben, Győrött és Sopronban nőttek legnagyobb mértékben. A szakértők úgy gondolták, a bővülés 2016-ban sem torpan meg.

Kvótanépszavazás: növekvő idegenellenesség, változatlan részvételi szándék

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 15–22. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a menekültekkel...

A magyarok már 26-45 évesen kötnek életbiztosítást

Az életbiztosítással rendelkező magyarok többsége már 26–45 éves kora között megkötötte biztosítását – derült ki a 4Life Direct Kft. az 50 és 70 év közötti, átlagos vagy annál magasabb jövedelmű kétszáz személy megkérdezésével készített kutatásából. Arra kerestek a választ, hogy a magyarok kötnek-e életbiztosítást, ha igen, milyen okból, és hány éves korukban.

Látványos fejlesztések a budapesti vezetékes hálózaton is

A Magyar Telekom országos vezetékes hálózat-korszerűsítési programja részeként fővárosi kerületekben és a budapesti agglomerációban is jó néhány milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg. Ennek megfelelően Angyalföldön (XIII. kerület) 68 ezer, Csepelen (XXI. kerület) 8700 háztartásban vált, illetve válik elérhetővé a Telekom nagysebességű, szélessávú internet-szolgáltatása.

Föllendülőben az ingatlanpiac – mozdulnak az altatott milliók

Az idén már harmadszor (márciusban is) becsült másfélszeres forgalmat a Duna House az előző évi azonos időszakhoz mérten. Az első negyedévben 32 ezret meghaladó adásvételt regisztrált az ingatlanpiac, jóval túlszárnyalva a tavalyi 21, a tavalyelőtti 18 ezres adatokat. Továbbra is benne van a piacban a válság utáni rekordév lehetősége, ami a szezonalitás miatt, teljes évre elérheti a 140-150 ezer adásvételt.


1 2   >