ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: fűtés

Mozgósította a világot „A Föld órája” kezdeményezés

Kis híján kétszáz, pontosan 187 ország részvételével söpört végig a világon „A Föld órája” kezdeményezés. Itthon 150 fős, fejlámpás túrával ünnepelték a budai Normafán az estét, miközben a WWF Magyarország önkormányzati felmérést indított, melynek eredményeként hamarosan egy hazai körkép készül az önkormányzatoknak az energiagazdálkodásban betöltött szerepéről.

Rekordokat döntöget a lakásépítés – csábító az 5 százalékos áfa

Egy év alatt két és félszeresére nőtt a kiadott építési engedélyek száma országosan. A statisztikai hivatal legfrissebb közlése szerint a tavaly kiadott 31 559 engedély 2008 óta a legtöbb. Négy év óta nem épült annyi – 9994 – lakás, mint tavaly. Az építési engedélyek számát tekintve a fővárosban és a megyei jogú városokban csaknem háromszoros az éves növekmény.

A magyarok 61 százaléka napenergiával fűtené a lakását

Egy tanulmány szerint, melyet az E.ON rendelt meg az európai életkörülményekről, a németeknek csaknem a fele úgy véli, hogy a helyiségeket jobb lenne környezetbarát napenergiával fűteni. Ez azonban gyökeres változással járna, mivel a Kantar EMNID által készített reprezentatív felmérés azt is kiderítette, hogy Németországban a legtöbb lakóházat és lakást még mindig földgázzal vagy olajjal fűtik.

A Bosch már az okosotthonban van

Számos, különféle területen kínál okosotthon-megoldást a Bosch a háztartások számára. A Bosch Smart Home System (okosotthon-rendszer) összekötőként szolgál: az intelligens berendezéseket a Bosch Smart Home Controller (okosotthon-vezérlő) kapcsolja hálózatba, azon keresztül kommunikálnak egymással. A Bosch Smart Home alkalmazással táblagépen vagy okostelefonon vezérelhető és felügyelhető a világítás, a fűtés, valamint a füst- és a mozgásérzékelő.

Energiatakarékosság okosan

Fűtési idényben az ingatlantulajdonosok állandó választási kényszere: szakaszos fűtéssel-e vagy a hőmérséklet szinten tartásával tudnak-e takarékosodni? Szakértői mérésekkel bizonyították: ha egy épületen nincs szigetelés, akkor a fűtés 12 órás megszakításával téglaépületek esetében 5–10, könnyűszerkezetes épületek esetében pedig 10–15%-os energia-megtakarítás érhető el.

Hogyan óvja kutyáját a hidegtől?

Az ősztől tavaszig terjedő időszakban is szeretnek a kutyusok a szabadban tartózkodni, ám gazdiként az Ön feladata, hogy gondoskodjék a hideg, az eső, a hó elleni védelméről. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy mire érdemes fokozottan figyelni a téli hónapokban, elkerülendő azokat a megbetegedéseket, amelyek főleg hideg időben veszélyeztetik kedvenceinket.


1 2 3   >