ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: fbamsz

Sebestyén László a független biztosítási alkuszok új elnöke

Sebestyén László személyében új elnököt választott a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) ma tartott budapesti közgyűlésén. Az új elnök Papp Lajostól veszi át a pozíciót, aki 11 éven keresztül állt a szövetség élén, ám a következő időszakra már nem jelöltette magát.

A közvetlen kárrendezést sürgetik a független biztosítási alkuszok

Az év végi kgfb-kampány az első, amelyben az autósoknak már a fele sem érintett. Az érezhető díjemelés ellenére sem vár 180 ezernél több biztosítóváltót a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A saját biztosítójukhoz újra szerződőkkel és a csődbe zuhant Astra még meglévő ügyfeleinek átszerződéseivel együtt a szövetség mintegy 250 ezer szerződésváltással kalkulál, ami némileg elmarad a tavalyi év 270 ezertől.

Kampánycsend a kötelezőpiacon – csak 70–80 ezren váltottak biztosítót

Bár még mindig több mint kétmillió jármű üzemben tartója érintett az év végi kgfb-váltási időszakban, mostanáig a tapasztalatok alapján mindössze 3-4 százalékuk döntött úgy, hogy él a biztosítóváltás lehetőségével – hangzott el a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) sajtóeseményén. A váltást kezdeményezőknek az időszak végére várható száma csupán a hetede lesz az öt évvel ezelőtti másfél milliónak.

Alkuszintés: kevés idő, bonyolult kalkuláció

Bár a gépjárművek kötelező felelősségbiztosításának (kgfb) valamennyi részletére kitértek a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének mai sajtótájékoztatóján, a tudósító emlékezetébe legfontosabbként négy szó vésődött bele: kevés idő, bonyolult kalkuláció. Azaz: minden eddiginél kevesebb idő áll rendelkezésre, hogy az autósok eldöntsék, maradnak-e jelenlegi biztosítójuknál vagy másikat választanak. Ha meg váltanak, mi alapján teszik, ugyanis nem egyszerű kiszámítani, melyik a legjobb.

Díjemeléssel közeledik a kötelezőkampány

A jövő héten teszik közzé a 2014. január 1-jétől érvényes kötelező biztosítási díjaikat a hazai biztosító intézetek. Tíz biztosítóból kilenc díjemelésre készül, így az első olyan kötelező kampány jöhet novemberben, ahol az autósok többsége nem a nagyobb megtakarítást, hanem a kisebb díjemelést fogja keresni az internetes portálokon.

Árvíz: a kármegelőzés a biztosított kötelessége

A következő napokban tetőző dunai árhullám rendkívüli árvízi helyzetet okoz: a legrosszabb esetben/elvben az áradás gátakkal védett, lakott területeket is elönthet. A nem biztosított ingatlanok tulajdonosai már nem sokat tehetnek: egy új biztosítás a nemzetközi normák szerint csak egy hónap múlva nyújt fedezetet a károkra. Ugyanez vonatkozik a meglévő szerződések feltételeinek módosítására is.