Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: fejlesztés

Világszerte a Kőbányán gyártott vakcinával oltják be a csirkéket

Magyarországon gyártják a csirkék egyik leggyakoribb fertőző betegsége elleni, immun-komlpex vakcinákat. A budapesti üzemben készült oltóanyagok 95 százalékát exportra termeli a Ceva-Phylaxia – hangzott el a vállalat mai ünnepségén, amelyen az 50 milliárdodik vakcina előállításáról emlékeztek meg. A franciaországi központú, nemzetközi vállalat jórészt a magyar gyár eredményeinek köszönheti a sikereit.

A Microsoft bezárja az 1800 munkavállalót foglalkoztató komáromi Nokia-gyárát

A Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat jelenleg, és amelynek kapacitása egy ideje kihasználatlan – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A Nokia mobil üzletágát megvásárló cég világszerte racionalizálja működését, a következő egy évben 18 ezer munkahelyet szüntet meg.

Elviselhető mértékben drágult a bécsi tömegközlekedés

Mától az eddiginél egy kicsivel többet kell fizetni a busz-, metró- és villamosjegyért Bécsben. A vonaljegy mostantól 2 euró 20 centbe kerül, és drágult a turisták által kedvelt napi-, 48 órás és 72 órás jegy ára is. A régi jegyek még az év végéig felhasználhatók. Változatlan maradt az éves bérlet ára, vagyis birtokosai továbbra is napi 1 euróért használhatják a bécsi tömegközlekedést. 

Lendületesen fejlesztik a Bécsi Kikötőt

Mintegy 16 millió eurót fordítanak az idén a Bécsi Kikötő, a Hafen Wien fejlesztésére, amely egyre fontosabb szerepet játszik az osztrák főváros gazdaságában. Tavaly 53 millió eurós forgalmat ért el; területén nyolcmillió tonna árut mozgattak meg. A Wien Holdinghoz tartozó Hafen Wien területén több mint 120 cég működik, ahol mintegy ötezren dolgoznak.

A legnagyobb munkahelyteremtő – 115 éve Magyarországon – a GDP 2,5 százalékát adja

Aligha van ma boldogabb cégvezető hazánkban Javier González Parejanál, a Robert Bosch Kft. első emberénél. És nála szerényebbet sem igen lehet találni. Miután a spanyol anyanyelvű szakember mai, magyarul elmondott évértékelőjében fölsorolta az általa vezetett cégcsoport 2013-i sarokszámait, elsőként őszinte köszönetét fejezte ki a négyszáz híján 10 ezer munkatársának.

Habkönnyű születésnap ólomnehéz évek után

Egy percig sem habozott „a kémiailag térhálósított polietilén habból” sok ezer féle terméket előállító magyar Polifoam Kft., amikor nagy horderejű döntéseket kellett hoznia az utóbbi időszakban. Az éppen az idén harminc évvel ezelőtt megalapított első, japán–magyar vegyes vállalat közössége a gazdasági válság időszakában inkább lemondott fizetése egy részéről, csak hogy megtarthassa munkahelyét.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >