17. AV Trend & Hifi Show

Címke: fejlesztés

Összefogott az ELTE és az informatikai ipar a jövő tehetségeiért

A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal támogathatja azokat az első éves hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik idején kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvették őket a programtervező informatikus szakra.

Okosotthon: biztonságot és kényelmet kínál

A holnap záruló berlini IFA-kiállításon olyan új okosotthon-megoldásokat mutat be a Bosch, amelyekkel az élet az eddiginél biztonságosabbá, kényelmesebbé és hatékonyabbá tehető. „Egy-egy füstriasztóval és mozgásérzékelővel, valamint szituációkezelővel bővítettük a Bosch okosotthon-rendszerét" – mondta el munkatársunknak a Robert Bosch Smart Home GmbH ügyvezető igazgatója.

Állati jó lesz! – egyedülálló látványosságokkal gazdagodik a pesti állatkert

Előző cikkünkben a budapesti állatkert alapításának 150 éves évfordulója alkalmából az intézmény létrehozásának előzményeiről és a nyitás körülményeiről számoltunk be. Essen most szó a jövőről, a várható fejlesztések irányáról is, amelyekhez a költségvetés 25 milliárd forintos keretösszeget folyósít.

Száguldva fejlődő világ – az Audinál is

Valamikor, a kilencvenes években, amikor az autóiparban új lendületet adtak a dízelmotoroknak, és meg akarták győzni a világot, hogy indulnak hidegben is, nem is zajosak, jó a fogyasztásuk, akkor az Opel kommunikátorai azt találták ki, hogy meghívnak újságírókat mindenfelől a nagyvilágból, és megmutatják remek konstrukciójukat. Akkoriban az autózási szakíró kollégám nem ért rá, hát engem kért meg, ugyan nézzem már meg, mit mutatnak a németországi Opel-gyárban.

Kecskemét: 185 milliárd forint értékű fejlesztés a Mercedes-Benz-gyárban

Ma ünnepi külsőségek között bejelentették: a Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten új nemzedékű kompakt autókat gyártása céljából. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a múlt év végéig 320 milliárd forintot fektetett be az alföldi nagyvárosban.

Európai vasútvállalatok és vasúti lobbiszervezetek, érdekképviseletek részvételével a minap Bécsben tartották meg a 15. vasúti árufuvarozási találkozót, amelyen jól látszott az a törésvonal, ami a kelet-közép-európai és nyugat-európai vasutakat elválasztja. A két térség eltérő gondokkal és kihívásokkal küszködik.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >