16. AV Trend & Hifi Show

Címke: fejlesztés

Jó harmadát az EU állta: 2200 millió forintos Bosch-beruházás Miskolcon

A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. ma bemutatta az elektromos kéziszerszámok fejlesztését célzó nagyszabású beruházásának eredményeit. A program részeként 2,2 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg 1 milliárd forintos támogatással, melyből 850 millió forintot az Európai Unió adott, 150 milliót a magyar állam.

Fizette az Európai Unió: lezárult az eddigi legnagyobb hazai szuper-számítástechnikai  fejlesztés

Ma kora délután hivatalosan is bejelentették, hogy lezárult a "szuper-számítástechnika a felsőoktatásban" című beruházássorozat, ami az eddigi legnagyobbnak számít: 3200 millió forintba került, árát gyakorlatilag teljes egészében az Európai Unió állta, a magyar költségvetés pusztán az ilyen esetben kötelező töredéket tette hozzá.

Elsősorban az Európai Unió fejlesztési forrásai éltetik a magyar gazdaságot

A magyar gazdaság a múlt évben kiemelkedő dinamikával bővült az uniós fejlesztési források koncentrált felhasználásának köszönhetően – összes előnyével és hátrányával együtt. A múlt éveket az jellemezte, hogy folyamatosan lemaradásban voltunk az Európai Unió fejlesztési forrásainak lehívásával. A 2010-ben megalakult kormány – egyebek között – a fejlesztési koordinációs szervezetet is szétverte, jóformán az összes meghirdetett pályázatot felülbírálta. E lépésekkel gyakorlatilag két évre leállította a fejlesztéseket, és csak nagy nehézségek árán indultak újra a projektek.

„Innovációs garázst” alapít az Ericsson Budapesten

Az Ericsson ma bejelentette: „innovációs garázst” nyit a budapesti kutatási és fejlesztési központjában. Az új technológiai inkubátor-laboratórium az iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint pl. a felhő alapú infrastruktúra, virtualizáció, 5G, IoT (Internet of Things / innovatív, internet alapú megoldások) és az analitika. Az innovációs „Garázs” elsőként a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít majd.

Évente ötezren tanulnak a hatvani oktató-központban – középfokú duális képzés

Nyugatra, mindenekelőtt Németországra nyílnak a Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani gyárának ablakai, ajtajai immár jó másfél évtized, az 1998. évi alapítása óta. Nyugatra tekintenek az ott dolgozók ezrei is mindahányan. Ez az üzemóriás a Bosch-csoport autóelektronikai ágazatának legnagyobb gyártó központja a világon.

Javier González Pajera az év külföldi vállalatvezetője

Az év külföldi vállalatvezetője díjat, amelyet az idén először adtak ki, Javier González Pareja, a magyarországi Bosch-csoport vezetője kapta meg. A díjat Magyarországon élő és dolgozó olyan külföldi cégvezetőnek ítélik oda, aki az évben kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >