Címke: fejlesztés

Okosotthon: biztonságot és kényelmet kínál

A holnap záruló berlini IFA-kiállításon olyan új okosotthon-megoldásokat mutat be a Bosch, amelyekkel az élet az eddiginél biztonságosabbá, kényelmesebbé és hatékonyabbá tehető. „Egy-egy füstriasztóval és mozgásérzékelővel, valamint szituációkezelővel bővítettük a Bosch okosotthon-rendszerét" – mondta el munkatársunknak a Robert Bosch Smart Home GmbH ügyvezető igazgatója.

Állati jó lesz! – egyedülálló látványosságokkal gazdagodik a pesti állatkert

Előző cikkünkben a budapesti állatkert alapításának 150 éves évfordulója alkalmából az intézmény létrehozásának előzményeiről és a nyitás körülményeiről számoltunk be. Essen most szó a jövőről, a várható fejlesztések irányáról is, amelyekhez a költségvetés 25 milliárd forintos keretösszeget folyósít.

Száguldva fejlődő világ – az Audinál is

Valamikor, a kilencvenes években, amikor az autóiparban új lendületet adtak a dízelmotoroknak, és meg akarták győzni a világot, hogy indulnak hidegben is, nem is zajosak, jó a fogyasztásuk, akkor az Opel kommunikátorai azt találták ki, hogy meghívnak újságírókat mindenfelől a nagyvilágból, és megmutatják remek konstrukciójukat. Akkoriban az autózási szakíró kollégám nem ért rá, hát engem kért meg, ugyan nézzem már meg, mit mutatnak a németországi Opel-gyárban.

Kecskemét: 185 milliárd forint értékű fejlesztés a Mercedes-Benz-gyárban

Ma ünnepi külsőségek között bejelentették: a Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten új nemzedékű kompakt autókat gyártása céljából. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a múlt év végéig 320 milliárd forintot fektetett be az alföldi nagyvárosban.

Európai vasútvállalatok és vasúti lobbiszervezetek, érdekképviseletek részvételével a minap Bécsben tartották meg a 15. vasúti árufuvarozási találkozót, amelyen jól látszott az a törésvonal, ami a kelet-közép-európai és nyugat-európai vasutakat elválasztja. A két térség eltérő gondokkal és kihívásokkal küszködik.

Tíz-tizenöt év és elektromosan autózunk?

Magyarország legnagyobb taglétszámú autós közössége, a Forensis autóklub újabb nagyszabású kutatást végzett tagjai között, ezúttal az elektromos autózásról. A kutatásban aktívan részt vevő, csaknem ötezer válaszadó jelenleg is mind autótulajdonos és szoros kapcsolatban van a közlekedéssel. A kutatást az autósok szemszögéből és egy átlag autós szempontjait figyelembe tartva állították össze. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >