Címke: fejlesztés

Kecskemét: 185 milliárd forint értékű fejlesztés a Mercedes-Benz-gyárban

Ma ünnepi külsőségek között bejelentették: a Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten új nemzedékű kompakt autókat gyártása céljából. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a múlt év végéig 320 milliárd forintot fektetett be az alföldi nagyvárosban.

Európai vasútvállalatok és vasúti lobbiszervezetek, érdekképviseletek részvételével a minap Bécsben tartották meg a 15. vasúti árufuvarozási találkozót, amelyen jól látszott az a törésvonal, ami a kelet-közép-európai és nyugat-európai vasutakat elválasztja. A két térség eltérő gondokkal és kihívásokkal küszködik.

Tíz-tizenöt év és elektromosan autózunk?

Magyarország legnagyobb taglétszámú autós közössége, a Forensis autóklub újabb nagyszabású kutatást végzett tagjai között, ezúttal az elektromos autózásról. A kutatásban aktívan részt vevő, csaknem ötezer válaszadó jelenleg is mind autótulajdonos és szoros kapcsolatban van a közlekedéssel. A kutatást az autósok szemszögéből és egy átlag autós szempontjait figyelembe tartva állították össze. 

Nagyon hiányoznak a lányok az informatikából

Miért lennének eredendően jobbak természettudományos területen a férfiak, mint a nők? Egyre több kutatás cáfolja ezt a feltételezést, sok nőt azonban még mindig ez tart vissza a matematika, fizikai iránti szenvedélyének kibontakoztatásától. Holott tény: a nők geometrikus térlátása például sokkal jobb, mint a férfiaké.

Ericsson-díj, 2016 – pedagógusoknak, iskoláknak

Ez évtől az Ericsson Magyarország nem csupán nyolc kiváló pedagógust díjaz összesen kétmillió forinttal, hanem a díjazottat adó iskolák oktatási programjainak a megvalósításához is hozzájárul 500 000–1 000 000 forint értékű eszközvásárlással. Az 1999-ben alapított díjat általános és középiskolákban fizikát, matematikát oktató pedagógusok nyerhetik el.

Csoktól remél föllendülést a 25 éves Mapei

Az alapító Rodolfo Squinzi unokája, a szerfölött dinamikus, igazi olasz üzletasszony, Veronica Squinzi, a vállalatcsoport stratégiai igazgatója hozta el édesapja, Giorgio Squinzi üdvözletét a fennállásának 25. évfordulóját most ünneplő Mapei Kft. közössége számára. Világcéggé terebélyesedett a jövőre nyolcvan esztendős milánói családi vállalkozás: öt földrész 31 országban (közte hazánkban) van jelen 66 gyártóegységgel és 72 leányvállalattal.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >