ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: fejlesztések

A legfrissebb 168 Órából: Valódi költő a Fidesz rejtőzködő szóvivője

A Fidesz 2014-ben kinevezett, ritkán látott szóvivőjét a Nők 40, azaz a nagymama-nyugdíj apropóján nőkről, politikáról, nyugdíjasokról kérdeztük. Az amúgy versírással is foglalkozó képviselő asszony állítja: a Fideszben megbecsülik a nőket. Arról pedig, hová tűnt 2700 milliárd forint a magánnyugdíj-pénztárakból, érdekes elmélettel állt elő. Lampé Ágnes interjúja; a képeket Hermann Ildikó készítette.

Egyetemisták tüntették ki a magyar Boscht

„Az év együttműködő partnere” kitüntetésben részesítette ünnepélyes tanévnyitóján az Óbudai Egyetem hallgatói önkormányzata a Bosch Budapesti Fejlesztési Központját. A díjjal a világcég magyar munkatársainak felelősségvállalását, az oktatómunka közvetlen támogatását ismerték el a hallgatók, illetve az egyetem. A Bosch csoport évek óta támogatja az Óbudai Egyetemet.

Napi egy euróba kerül a bécsi éves bérlet

A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien adatai szerint jelenleg 715 ezren utaznak éves bérlettel a bécsi tömegközlekedési eszközökön. Ezzel újabb rekord dőlt meg. Az osztrák főváros valamennyi tömegközlekedési eszközére érvényes bérlet napi díja kereken egy euró, azaz mintegy 315 forint. Az ottani jövedelmekhez mérten különösen olcsónak számít. Bliccelni pedig egyáltalán nem éri meg.

Szomorú véget ér a Vidámpark – látványos bővítések, fejlesztések a pesti állatkertben

Ma délelőtt mutatta be a Fővárosi Állat- és Növénykert azokat a fejlesztési elképzeléseket, amelyeket a következő években tervez megvalósítani a vidámparki területen. A többi között simogató állatkert, mesepark, szelíd vidámparki játékok és egy nagyméretű, gazdag állat- és növényvilágot bemutató szubtrópusi csarnok, biodóm is szerepel a tervek között. Külön gondot fordítanának a régi vurstli és az egykori Angolpark örökségét képviselő műemléki játékok megőrzésére is. Miért volt szükség a Vidámpark bezárására? Nem az állatkert miatt! 1997-től kezdve a játéküzemek vásárlásához, majd egyszerűen a működés fenntartásához egyre nagyobb és nagyobb hiteleket kellett felvennie, és az utóbbi négy évben a tulajdonos Fővárosi Önkormányzatnak az idei bezárásáig több, mint egymilliárd forinttal kellett támogatnia a céget.